Uiterlijk van Piet bij sinterklaasintocht Assen nog altijd onzeker

Uiterlijk van Piet bij sinterklaasintocht Assen nog altijd onzeker

ASSEN - Wat voor kleur heeft Piet dit jaar bij de sinterklaasintocht in Assen? Dat is een vraag die bij veel Assenaren speelt. Alleen, de organisatie van de intocht in Assen weet dit zelf ook nog niet.

Met nog een kleine vier weken voor de intocht is de kleur nog steeds niet duidelijk. De Stichting Sinterklaasintocht Assen wil de verhaallijn van de NTR volgen, alleen de NTR geeft nog altijd geen duidelijkheid.

Volgens Toine Straatman van Stichting Sinterklaasintocht Assen willen ze dat de intocht in Assen op één verhaal zit als met de landelijke intocht: ,,Voor ons is het belangrijk dat het één verhaal wordt. Wij gaan voor het begrijpelijke verhaal en ik kan dat niet in zwart of wit beantwoorden. Als zij voor een hele duidelijke verhaallijn gaan, dan gaan wij daar in mee spelen.

Het is een discussie wat in Nederland al jaren speelt. Al bleek eerder dat de NTR dit jaar compleet overstag wilde gaan. Er zouden alleen roetveegpieten bij de landelijke intocht te zien zijn. Later bleek dat er toch ook andere pieten rond zouden gaan lopen. Wat het nou daadwerkelijk gaat worden blijft nog altijd een raadsel. Dit tot grote ergernis bij de Asser organisatie. Straatman: ,,Het is een vreselijke discussie, het haalt heel veel plezier weg. Dit gaat over heel wat anders dan het kinderfeest. De discussie maakt veel emoties los. Het bestuur wil zich hier niet in gaan mengen, want wij doen het voor de kinderen. Daarom gaan wij de verhaallijn van de NTR volgen en hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid in te krijgen.

Karijn Seldam
Tiplijn