Veel Vertier en Grote Kunstmarkt tijdens Stiefkiekn in Westerbork Roel Lemstra

Veel Vertier en Grote Kunstmarkt tijdens Stiefkiekn in Westerbork

WESTERBORK - Op zondag 7 juli transformeert het pittoreske dorp Westerbork tot een ware kunst- en cultuurbeleving. Het evenement Stiefkiekn belooft wederom een onvergetelijke dag vol verrassingen, met maar liefst 34 levende standbeelden en een uitgebreide kunstmarkt waar meer dan 40 kunstenaars hun werk tentoonstellen. 

Deze dag staat volledig in het teken van interactie en participatie: kunst is niet alleen iets om naar te kijken, maar ook om actief aan deel te nemen.

Levende Standbeelden en Kunstmarkt
Het centrum van Westerbork wordt omgetoverd tot een levend kunstwerk met 34 indrukwekkende levende standbeelden die je vanaf 12:00 uur kunt bewonderen. Op het Van Weezelplein vindt tegelijkertijd een grote kunstmarkt plaats met een divers aanbod aan kunstwerken van ruim 40 kunstenaars. Hier kun je alles vinden, van schilderijen en tekeningen tot sieraden en keramiek. Verschillende kunstenaars geven demonstraties, waardoor je de creatieve processen van dichtbij kunt meemaken.

Internationale Wedstrijd en Vakjury
Stiefkiekn is meer dan alleen een lokaal evenement; het is een professionele, internationale wedstrijd met deelnemers uit Duitsland, Oekraïne en België. Onder leiding van Jacques d’Ancona beoordeelt een vakjury de standbeelden op originaliteit, act en grimeerwerk. De prijsuitreiking vindt plaats om 16:45 uur op het podium nabij Diggels in het centrum van Westerbork.

Circus en Optredens
Naast de kunstmarkt en levende standbeelden, biedt Stiefkiekn een scala aan entertainment voor het hele gezin:
- Jeugdcircus Bombari: Voor het derde jaar op rij presenteert Jeugdcircus Bombari een spectaculaire show met originele acts, kleurrijke kostuums en swingende muziek. Wil je zelf ook een circusartiest worden? Volg een workshop bij Bombari en leer de kneepjes van het vak!
- Professor Propkop: In de Stefanuskerk van Westerbork kun je genieten van een interactieve voorstelling van Professor Propkop, een professioneel probleemoplosser met hilarische en verrassende experimenten. Voorstellingen om 14:00 uur en 15:15 uur.
- Clown Knup: Deze kindervriendelijke clown maakt de mooiste ballonfiguren en zorgt voor vrolijke gezichten bij jong en oud.
- Luca en Scottie: Ontmoet Luca en haar imposante maar zachtaardige Schotse Hooglander Scottie, die nieuwsgierig het dorp verkennen.
- Martin Hietkamp: Geniet van de muziek van multi-instrumentalist Martin Hietkamp, die zijn eigen Drentse liedjes ten gehore brengt.

Fotowedstrijd
Ben jij een fervent fotograaf? Doe dan mee aan de fotowedstrijd! Maak tijdens Stiefkiekn de mooiste kiekjes van de levende standbeelden en stuur maximaal twee foto's in (jpg of png) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 15 juli 2024. De winnaar, die een dinerbon wint, wordt bekendgemaakt via de Facebookpagina van Stiefkiekn en krijgt een prominente plaats op de flyer/poster van volgend jaar.

Mini Foodtruck Plein
Tijdens het evenement kun je op het mini foodtruck plein genieten van een variëteit aan hapjes en drankjes. Of je nu zin hebt in iets hartigs of zoets, er is voor ieder wat wils. De horeca in Westerbork heet je van harte welkom op de vele gezellige terrassen.

Praktische Informatie:
Datum: Zondag 7 juli 2024
Tijden: Stiefkiekn van 12:00 – 16:30 uur, Kunstmarkt vanaf 11:00 uur
Locatie: Centrum van Westerbork
Toegang: Gratis

Voor meer informatie, bezoek onze website: www.stiefkiekn.nl Kom met je hele familie naar Westerbork en laat je betoveren door de magie van Stiefkiekn!

Tiplijn