‘Emmer’ Haringparty haalt €25.000 op voor het Goede Doel

‘Emmer’ Haringparty haalt €25.000 op voor het Goede Doel

EMMEN - Met grote trots kondigt de organisatie van de Emmer Haringparty aan dat tijdens de jaarlijkse party maar liefst € 25.000 is opgehaald voor Stichting Villa Joep.

Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, een zeldzame maar agressieve vorm van kanker die vooral jonge kinderen treft.

De Haringparty, die afgelopen vrijdag plaatsvond bij Restaurant de Gaffel in Valthe, was een groot succes en geheel uitverkocht. Honderdvijftig bezoekers kwamen samen om te genieten van de eerste Hollandse Nieuwe van het seizoen. De haring, dit jaar met een perfecte smaakbalans van 19% vet, werd geprezen om zijn romige textuur en heerlijke smaak.

"Het is geweldig om te zien hoe iedereen samenkomt voor zo'n belangrijk doel," zegt Leonie Pluyter, medeorganisator van de Emmer Haringparty. "We zijn enorm dankbaar voor de genereuze bijdragen van alle aanwezigen en sponsors. Hun steun helpt ons niet alleen om van deze jaarlijkse traditie een groot feest te maken, maar vooral om een wezenlijk verschil te maken in de strijd tegen kinderkanker."

De fondsen zullen rechtstreeks worden gedoneerd aan Stichting Villa Joep, die deze middelen zal gebruiken voor het financieren van baanbrekend onderzoek naar behandelingen en genezing van neuroblastoom. Dit onderzoek is van vitaal belang om de overlevingskansen en levenskwaliteit van kinderen met deze ziekte te verbeteren.

De avond bood meer dan alleen haring; het programma omvatte ook live cooking, cocktails, muziek, en een veiling van exclusieve items. De veiling werd vakkundig in banen geleid door Burgemeester Eric van Oosterhout. Items die geveild werden zijn allemaal beschikbaar gesteld door ondernemers uit de omgeving en dat bestond onder meer uit een helikoptervlucht, luxe diners bij sterrenrestaurants de Waoge en de Groene Lantaarn, dames- en herenkleding en een maatpak, schoenen, whiskey- en krokettenproeverij en niet te vergeten het traditionele Vaatje Haring. Dit laatste item werd gekocht door Richard de Groot samen met Peter van Dijk. Het enthousiasme en de vrijgevigheid van de aanwezigen maakten de avond onvergetelijk.

Over Stichting Villa Joep
 Stichting Villa Joep is een organisatie die zich inzet voor het bestrijden van neuroblastoom kinderkanker. De stichting financiert onderzoek en biedt steun aan getroffen families. Meer informatie over hun werk is te vinden op https://villajoep.nl.

Tiplijn