Midden-Drenthe stelt geld beschikbaar voor herdenkingsactiviteiten Lars Oldenbeuving

Midden-Drenthe stelt geld beschikbaar voor herdenkingsactiviteiten

BEILEN - In 2025 vieren we dat Nederland 80 jaar geleden werd bevrijd van oorlog en onderdrukking. Vrijheid is waardevol en we mogen het niet als vanzelfsprekend beschouwen. Aan ons allemaal de taak om de herinnering aan die tijd levend houden. Daarom stelt de gemeente Midden-Drenthe geld beschikbaar voor activiteiten die 80 jaar vrijheid vieren en herdenken in onze gemeente.

Burgemeester Jan Zwiers: “Wereldwijd zien we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en hard werk vereist om te behouden. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij onze vrijheid en hier veel aandacht aan te besteden. Met deze subsidieregeling willen we activiteiten ondersteunen die zowel herdenken als bewustzijn creëren. In het bijzonder moedigen we vooral activiteiten aan die jongeren betrekken.’’

€50.000 beschikbaar voor herdenkingsactiviteiten

Er is in totaal €50.000 beschikbaar om lokale activiteiten te ondersteunen. Stichtingen en verenigingen kunnen een aanvraag indienen. U komt in aanmerking voor de subsidie als u duidelijk motiveert hoe de activiteit bijdraagt aan het doel van de subsidieregeling. De gemeente let daarbij op de volgende punten:

  • de spreiding van activiteiten over de gemeente,

  • dat het een activiteit is voor de inwoners van Midden-Drenthe,

  • dat de activiteit gratis toegankelijk is;

En de gemeente moedigt u aan de activiteit (deels) te richten op jongeren.

Maximale subsidie per activiteit: €15.000

Per activiteit ter viering van 80 jaar vrijheid is er een maximale subsidie van €15.000 beschikbaar. Mocht er meer geld nodig zijn voor de activiteit, kan het resterende bedrag worden aangevuld met bijvoorbeeld fondsen of sponsoring.

Aanvragen kan tot 1 december 2024

Midden-Drenthe beoordeelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Hierdoor is het mogelijk dat het subsidiebudget al voor 1 december volledig toegekend is. ,,We raden daarom aan om uw aanvraag op tijd in te dienen, zodat u de beste kans maakt'', aldus de gemeente.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de subsidie aanvragen. Daar vindt u ook meer informatie over de subsidie en de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Tiplijn