Drents Dierentehuis opzoek naar eigenaar gevonden Serval Dierenambulance Zuidoost Drenthe

Drents Dierentehuis opzoek naar eigenaar gevonden Serval

EMMEN - Het Drents dierentehuis in Emmen is op zoek naar de eigenaar van een gevonden Serval. Het beest werd vorige week al gevonden, maar tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de eigenaar.

"We hebben de serval inmiddels overal aangemeld, dus het zou duidelijk moeten zijn voor de eigenaar dat wij hem hebben", zegt Alwin Tol van het dierentehuis.

De serval werd vorige week aangetroffen op de golfbaan op Parc Sandur in Emmen, waar hij met golfballetjes aan het spelen was. Medewerkers van de dierenambulance wisten samen met de politie het beest te vangen, waarna hij is overgebracht naar Beilen.

Het beest is daarna overgebracht naar een wildopvang, omdat de opvang in Beilen te klein is. In Beilen is de opvang gericht op honden en katten.

De serval is niet gechipt, dus de eigenaar vinden is niet zo makkelijk. Het dierentehuis geeft de eigenaar nog een aantal weken om het beest op te komen halen, met bewijs dat deze van hem is, anders gaan zij de procedure in gang zetten om het eigenaarschap over te nemen.

Volgens het dierentehuis is het beest niet echt gevaarlijk. "We merkten dat hij vooral veel blaast en waarschuwt, maar meer niet. Al blijft het een wild dier en moet je altijd voorzichtig zijn. Je moet weten hoe je met zo'n dier omgaat en je moet schrikreacties zien te voorkomen."

Sinds afgelopen juli mag je een serval niet meer als huisdier hebben, maar mensen die er al één hadden mochten deze wel houden. Het is dus ook niet makkelijk om een plek te vinden voor dit beestje.

Tiplijn