Ontdek meer over Vrijwilligerswerk bij Drents Erfgoed op Open Monumentendag 2024

Ontdek meer over Vrijwilligerswerk bij Drents Erfgoed op Open Monumentendag 2024

VEENHUIZEN - Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 staat Drenthe in het teken van de landelijke Open Monumentendag. Deze speciale dagen bieden niet alleen een unieke kans om de historische en culturele rijkdom van Drenthe te verkennen, maar is er ook om kennis te maken met vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

Informatiemarkt Assen
Platform Drentse Musea zal zaterdag 14 september van elf tot vier uur aanwezig zijn op de informatiemarkt op het pleintje voor het Drents Museum in Assen. Dit is ook het begin- en eindpunt van de paardentram die mensen gratis naar andere activiteiten brengt.
Bij de stand op de informatiemarkt in Assen laat Platform Drentse Musea alle vrijwilligersvacatures van erfgoedinstellingen in Drenthe zien, die op Erfgoedvrijwilliger.nl staan. Daarnaast zullen diverse Drentse erfgoedinstellingen ook op locatie hun eigen vrijwilligersvacatures promoten om het publiek enthousiast te maken over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.  

Erfgoedvrijwilliger worden
"Vrijwilligerswerk bij erfgoedinstellingen biedt niet alleen de mogelijkheid om bij te dragen aan het behoud van onze Drentse geschiedenis, maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en onderdeel te worden van een gemeenschap met een gedeelde passie voor cultuur en erfgoed," zegt Ingeborg Bennink, erfgoedparticipatiecoach en museumcoördinator Platform Drentse Musea.
Op Open Monumentendag 2024 kunnen bezoekers van de informatiemarkt zien hoe leuk en waardevol vrijwilligerswerk bij erfgoedinstellingen zoals musea, molens en historische landgoederen kan zijn. Platform Drentse Musea nodigt iedereen uit om langs te komen in Assen en bij de erfgoedorganisaties in uw eigen omgeving, de sfeer te ervaren en te ontdekken hoe ze kunnen bijdragen aan het behoud van het Drentse erfgoed.

Tiplijn