Grote opkomst bij kleindierenshow Midden Drenthe (Video)

Grote opkomst bij kleindierenshow Midden Drenthe (Video)

BEILEN - De 26ste kleindierenshow in Beilen is gestart met de keuring van de dieren.

Er is dagen aan de kleindierenshow van Midden Drenthe gewerkt. Eigenlijk is het een voorproefje van de Grote Kleindierenshow in januari in EXPO Assen. Tientallen kooien zijn opgesteld, de verschillende dieren zijn binnengebracht en in de juiste kooien geplaatst. Natuurlijk zijn de grote fokkers aanwezig om de mooiste dingen te laten zien.

Grote aantal dieren
De kleindieren zijn er aan gewend, af en te toe kraait er een. De hal van de manege is goed ingericht voor de gasten die de aankomende dagen alles kunnen gaan bekijken. Naast konijnen en duiven, zijn er verschillende hoenders, kippen en cavias aanwezig.

Kinderen
Wil je de hobby van het houden van kleindieren laten voortbestaan, dan moet je de jeugd gaan betrekken bij de activiteiten en ze begeleiden in het houden van de dieren. Ruim 25 kinderen doen mee met de keuring van hun dieren. Iedere opmerking van de keurmeester wordt gevolgd, maar niet altijd zijn ze het er mee eens.

Kom langs
De tentoonstelling van de 26ste editie van de kleindiertentoonstelling Midden Drenthe Show is vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur toegankelijk.

Meer weten of zien? Kijk deze facebookpagina.

Tiplijn