Kunst in de kas weer groot succes Daphne Kleine D.A.F. fotografie

Kunst in de kas weer groot succes

KLAZIENAVEEN - In Klazienaveen vond op 6 oktober 2024 het evenement Kunst in de Kas plaats, met het thema "De Cirkel of...".

Op vier locaties—Let’s Plant, Slingerland-Van Buren, Drenthe Flowers en Mijn Boom—werden de kassen opengesteld voor een combinatie van kunst, cultuur, dans en muziek. Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd in de Week van ons Eten, benadrukt de waarde van voedsel en de verbinding tussen boer, tuinder en burger.

Wethouder Albert-Jan Jakobs opende het evenement en de ceremonietuin bij Mijn Boom. Inge Bergsma-De Vries sprak over de veelzijdigheid van de glastuinbouw en de symboliek van cirkels, zoals de kringloop van planten en het gebruik van circulaire plastics, waarin Emmen uitblinkt. Daarna nam Danny van Mijn Boom het woord. Mijn Boom kweekt herinneringsbomen, waarbij de as van overledenen als voeding dient, wat een tastbare bestemming na crematie biedt.

De wethouder prees het ondernemerschap, benoemde de cirkel van het leven en erkende de uitdagingen van het tuinbouwgebied, maar benadrukte dat de glastuinbouw een belangrijk onderdeel van de economie van Emmen is.

Tijdens de opening symboliseerde een kunstzinnige doodskist en een boom zonder bladeren de cirkel van het leven. Kinderen versierden blaadjes met persoonlijke boodschappen, die aan de boom werden gehangen, waarmee het evenement officieel werd geopend.

Stichting Promotie Tuinbouw Emmen bereidt zich nu voor op de Open Bedrijven Dag op 2 november in Barger-Oosterveld, waar tuinbouw en techniek centraal staan in samenwerking met Fuhler.

Tiplijn