Gemeente Meppel verzorgt nachtopvang voor maximaal 100 asielzoekers Ter Apel

Gemeente Meppel verzorgt nachtopvang voor maximaal 100 asielzoekers Ter Apel

MEPPEL - Om te voorkomen dat asielzoekers in Ter Apel buiten in de kou moeten slapen neemt ook de gemeente Meppel haar verantwoordelijkheid.

Vanaf vandaag, 8 oktober 2024, worden in Sporthal De Aanloop aan de Woldkade voor twee nachten maximaal 100 asielzoekers opgevangen die niet in Ter Apel terechtkunnen.

De situatie bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is op dit moment nijpend. De verwachting is dat dit de komende periode zo blijft. De commissaris van de Koning van Drenthe heeft daarom de Drentse gemeenten gevraagd mee te werken aan tijdelijke opvang van asielzoekers en de gemeente Westerwolde te helpen.

De gemeente Meppel neemt ook verantwoordelijkheid in deze problematiek. Burgemeester Bijl: “Wij willen mensen die op de vlucht zijn niet in de kou laten staan. We doen dit samen met andere Drentse en Groninger gemeenten en vangen om beurten mensen op.”
De gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn, Oldambt en Aa en Hunze hebben onlangs op verzoek van de burgemeester van Westerwolde, al opvanglocaties geopend.

Locatie
De gemeente Meppel verzorgt de opvang in Sporthal De Aanloop voor twee nachten van asielzoekers die op het laatste moment niet in Ter Apel terecht kunnen. Op de opvanglocatie verzorgen het COA en het Rode Kruis de maaltijden en de bedden. De gemeente stelt alleen de locatie beschikbaar. Gebruikers en omwonenden van de locatie zijn op de hoogte van de opvang.

Tiplijn