N371 tussen Bovensmilde en aansluiting N373 van 14 oktober tot en met 13 november afgesloten

N371 tussen Bovensmilde en aansluiting N373 van 14 oktober tot en met 13 november afgesloten

BOVENSMILDE - De provincie Drenthe laat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op de N371 tussen aansluiting op de N373 tot de komgrens Bovensmilde.

Dit deel van de weg is van 14 oktober tot en met 13 november 2024 afgesloten voor verkeer. De omleidingen staan ter plekke aangegeven met borden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het naastgelegen fietspad.

Iedere weg heeft ongeveer eens in de 15 jaar groot onderhoud nodig. Het asfalt wordt dan vervangen door een nieuwe laag met nieuwe markeringen. Om de weg veilig en toegankelijk te houden worden, naast het vervangen van het asfalt, ook grasbetontegels geplaatst. Hiermee wordt de berm steviger. Ook vervangt men de vangrail en bestrijden zij de Japanse duizendknoop in de berm onder de vangrail en in het kanaaltalud. Zij zullen de plant afdekken met een speciaal doek, waardoor deze zal afsterven zonder gebruik van chemicaliën.

Hinder en omleidingsroute
De aannemer probeert de werkzaamheden in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hoe lang de afsluiting precies duurt, hangt onder andere af van het weer en de voortgang van het werk. Het verkeer kan een omleiding volgen via provinciale wegen. De lijndienst van Qbuzz rijdt tijdens de werkzaamheden een aangepaste route. Voor meer informatie over deze route klikt u op deze link.

Tiplijn