Burgemeester ontbijt samen met kinderen op basisschool De Eskampen in Peize

Burgemeester ontbijt samen met kinderen op basisschool De Eskampen in Peize

PEIZE - Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, kwam burgemeester Klaas Smid woensdagmorgen in de klas van groep 8B op basisschool De Eskampen in Peize om samen te ontbijten.

Het ontbijt werd samengesteld volgens de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zat naast volkorenbrood, volkorenbolletjes en krentenbollen ook gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, suikervrije cruesli, gekookte eieren, thee, groente en fruit. Er werd gesproken over het belang van een gezonde start van de dag. Na afloop van het ontbijt mochten de kinderen vragen stellen aan de burgemeester. De kinderen wilden onder andere weten wat de burgemeester vond van fatbikes. Ook de vluchtelingenopvang kwam ter sprake en ook kwam de vraag of hij bekende mensen kende.

Het Burgemeestersontbijt wordt deze week overal in Nederland georganiseerd door het Nationaal Schoolontbijt in samenwerking met gemeentes en scholen. Het is een mooi moment om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. In totaal deden 245 gemeentes mee.

Tiplijn