Leeuwenwelpen in Wildlands zijn drie vrouwtjes

Leeuwenwelpen in Wildlands zijn drie vrouwtjes

EMMEN - De in september geboren welpen in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen zijn alle drie vrouwelijk. Dat heeft de 6 weken-controle van de dierenarts vandaag uitgewezen.

Voor groepsstructuur van de leeuwen in WILDLANDS is dit een goede uitkomst, omdat dochters bij hun moeder blijven en hiermee verjonging binnen de groep plaatsvindt.

De eerste weken na geboorte zijn leeuwenwelpen kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder, die zich daarom afzondert op een beschutte plaats. Inmiddels waggelen de drie welpen de hele kraamkamer door en gaan ze ook al op onderzoek op het buitenterrein achter de schermen.

Te zien in de herfstvakantie
Speciaal om bezoekers de kans te geven de welpen voor het eerst te zien in de herfstvakantie, opent WILDLANDS van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november dagelijks tussen 12.00 – 15.00 uur een unieke route achter de schermen. Daar kunnen zij kijken hoe de drie welpen en hun moeder een frisse neus halen, ravotten met elkaar en conditie opbouwen op het beschutte buitenterrein bij de kraamkamer. Ook maken de welpen hier kennis met de rest van de leeuwen. De troep in WILDLANDS bestaat nu uit een volwassen leeuw, drie volwassen leeuwinnen en deze drie welpjes.

Gezondheidscheck
Na 6 weken krijgen de welpen een eerste controle, een herkenningschip én de eerste ontworming. Daarnaast kon de dierenarts vanmorgen goed zien dat het drie dames betreft. Eén van de welpjes bleek in de groeiontwikkeling iets achter te lopen op haar zusjes. Dit behoeft meer aandacht en zij wordt de komende tijd goed gemonitord. Als de welpen 9 en 12 weken oud zijn volgen er opnieuw controles, ontworming en krijgen ze hun vaccinaties. De verwachting is dat de dieren daarna snel ook het grote buitenterrein kunnen gaan ontdekken.

Tiplijn