WPDA overhandigt unieke fiets voor kinderen met spasmen aan Prins Johan Frisoschool

WPDA overhandigt unieke fiets voor kinderen met spasmen aan Prins Johan Frisoschool

ASSEN/GRONINGEN - Vorige week was de eerste NAGGL fiets door medewerkers van WPDA-iWerk gemonteerd en overhandigd aan de Prins Johan Frisoschool, een openbare school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in Groningen.

Werkplein Drentsche Aa (WPDA) luidt daarmee de nieuwe samenwerking in met het bedrijf Conixus. Dit bedrijf maakt speciale medische hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen met spasmen en levert de onderdelen van de NAGGL fietsen aan WPDA.

Medisch hulpmiddel voor kinderen met spasmen 
De NAGGL fiets is ontworpen en ontwikkeld door de Duitse meervoudig chirurg Simon Kappl. Deze NAGGL fiets is zelfs TÜV-gekeurd en wordt inmiddels vergoed door verschillende zorgverzekeraars. De NAGGL fiets maakt het mogelijk dat mensen niet meer in een elektrische rolstoel hoeven te blijven. Met behulp van de NAGGL fiets kunnen kinderen die eerst niet konden lopen toch weer lopen. De fiets kan volledig worden aangepast aan de individuele wensen en eisen van een persoon.

Samenwerking Conixus en WPDA 
De samenwerking is in gang gezet naar aanleiding van een tv-uitzending over de NAGGL fiets waarop WPDA contact heeft opgenomen met het bedrijf Conixus. Het bedrijf produceert de onderdelen van de NAGGL fietsen en heeft als motto dat mobiliteit voor iedereen beschikbaar moet zijn, zeker ook voor kinderen met spasmen. De medewerkers van WPDA-iWerk monteren de fietsen en leveren het eindproduct op. Deze werkzaamheden dragen bij aan de visie van WPDA om meer ontwikkelwerk aan te bieden aan de medewerkers van WPDA-iWerk. 

Overhandiging eerste NAGGL fiets aan Prins Johan Frisoschool 
Wethouder Hans Kuipers van de gemeente Tynaarlo kreeg de eer om vanuit zijn rol als algemeen bestuurslid van WPDA de eerste NAGGL fiets te overhandigen aan de Prins Johan Frisoschool. Deze overhandiging is niet alleen symbolisch, maar draagt ook bij aan een maatschappelijk doel. Namelijk het creëren van zinvol werk voor een werkleerbedrijf en waarbij kinderen met een beperking de eindgebruikers zijn.

Adjunct-directeur van de Prins Johan Frisoschool Marion Hoogstrate: “Dit is gewoon win-win. Meer mobiliteit betekent meer vrijheid en je kunt niet onderschatten hoe belangrijk dat is voor kinderen. Daarnaast zien wij op school dagelijks hoe belangrijk het is om leerlingen te helpen met betekenisvol werk. Dus dat de fiets via een werkleerbedrijf bij ons terechtkomt, waarderen wij enorm.” 

Tiplijn