BORGER - Op 10 maart organiseert het Hunebedcentrum in Borger een lezing over de evolutie van het menselijk brein. Psychiater en breinexpert Johan Arends neemt bezoekers mee op een intrigerende reis door de werking en ontwikkeling van onze hersenen.
De unieke evolutie van het menselijk brein
De mens leeft al zo’n 200.000 jaar op aarde, een fractie van de totale evolutie die honderden miljoenen jaren beslaat. “Wat ons als mensen bijzonder maakt, is hoe we in die relatief korte tijd de wereld naar onze hand hebben gezet. Van bijvoorbeeld de Hunebedbouwers uit onze eigen omgeving tot aan de huidige ruimtereizigers” vertelt Johan Arends. Waar andere dieren zich aanpassen aan hun omgeving, heeft de mens manieren gevonden om zijn omgeving aan te passen. Maar hoe kon ons brein zich zo uitzonderlijk ontwikkelen? Wat maakt onze hersenen uniek in vergelijking met andere diersoorten? Tijdens deze lezing wordt op boeiende wijze antwoord gegeven op deze en andere vragen.
Over de spreker
Johan Arends is een vooraanstaand psychiater met uitgebreide kennis over het menselijk brein. Hij staat bekend om zijn heldere en inspirerende manier van uitleggen. In zijn lezing bespreekt hij hoe ons brein zich heeft ontwikkeld, welke processen onze gedachten en emoties sturen en hoe deze kennis ons helpt omgaan met de uitdagingen van het leven.
Praktische informatie
De lezing vindt plaats op maandag 10 maart en start om 19.30 uur in het auditorium van het Hunebedcentrum. Vooraf aanmelden is verplicht. Het tarief voor de lezing is €5,00 per persoon, inclusief een kop koffie/thee. Vrijwilligers van het Geopark, Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap kunnen gratis deelnemen. Kijk op https://www.hunebedcentrum.eu/lezingen/ voor meer informatie en aanmelding.
drentsnieuws