Jaarlijks grensoverschrijdend congres Rijnland Instituut succes

Jaarlijks grensoverschrijdend congres Rijnland Instituut succes

EMMEN - Aan de Hochschule Osnabrück-Campus Lingen heeft op donderdag 1 november een geslaagd grensoverschrijdend congres van het Rijnland Instituut plaatsgevonden. Het thema van het congres was Digitalisering in de gezondheidszorg, productie & techniek en ondernemerschap.

Experts uit diverse vakgebieden waarin digitalisering een rol speelt, kwamen in Lingen samen voor kennisdeling. Zowel Nederlandse als Duitse experts hebben een presentatie gegeven over actuele ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de verschillende vakgebieden. In de vorm van workshops was ruimte voor discussie en vragen rondom deze onderwerpen, waarbij de belangrijkste grensoverschrijdende overeenkomsten en verschillen plenair zijn gedeeld.

Het Rijnland Instituut richt zich op samenwerking binnen het onderwijs, het bevorderen van Europese samenwerking en het versterken van de Euregionale kenniseconomie.

Voor optimale interculturele kennisuitwisseling tussen onderwijs, gemeenten en de politiek, vond het jaarlijks terugkerende congres van het Rijnland Instituut dit jaar voor het eerst in Duitsland plaats.

Tiplijn