Actie voor landelijk verbod op paardenmarkten na nieuwe incidenten met paarden

Actie voor landelijk verbod op paardenmarkten na nieuwe incidenten met paarden

REGIO - Stichting Eyes on Animals dat opkomt voor de dieren in ons land pleit voor een verbod op paardenmarkten, dit na weer een nieuw incident met paarden.

Afgelopen weekend was het raak op de paardenmarkt in Hedel. Paarden stonden opnieuw te dicht bij de muziek, werden geslagen, en ook stonden er enkele paarden met gecoupeerde staarten.

De organisaties van de paardenmarkten in Nederland laten van te voren weten dat er streng opgetreden zal worden als men een mishandeling ziet, maar in de werkelijkheid word hier ter plaatse weinig aan gedaan.

Afgelopen zomer was er nog een incident in Roden, op de jaarlijkse paardenmarkt. Hier stonden ponys met een strak touw zonder eten en drinken in de volle zon vastgebonden aan een boom. Fotografen van DrentsNieuws die een reportage maakten over de markt zagen de paarden staan en riep hulp van de politie in. Die zag ook in dat dit niet langer kon. Ook omstanders die langs liepen zagen met tranen in hun ogen aan hoe de diertjes tegen elkaar tekeer gingen. Toen omstanders de controleurs aanspraken of dit normaal was kregen zij geen antwoord. Toen iemand de paarden wat water gaf kwamen zij wel met een antwoord: Geen eten of drinken geven, dat krijgen ze al vanaf vanmorgen niet. Daar worden ze alleen maar agressief van.

Het artikel dat destijds op onze website is geplaatst was binnen 4 dagen meer dan 340.000 keer bekeken en wekte vooral veel boze reacties op van mensen.

Afgelopen weekend was er dus ook een paardenmarkt in Hedel. Samen met Zuidlaren één van de grootste van Nederland. Hier legde Eyes on Animals vast hoe paarden werden geslagen, en er paarden stonden met afgeknipte staarten waar niet tegenop word getreden.

Nu is de vraag onder de mensen en de stichting Eyes on Animals; Is een paardenmarkt nog wel van deze tijd? Is het nog leuk om te zien hoe de paarden worden geslagen? en ze per vrachtwagen op transport worden gezet om daarna binnen een paar dagen geslacht te worden?

Eyes on Animals
Tiplijn