D●Choice: mbo-voorlichting niet alleen voor leerlingen vmbo

D●Choice: mbo-voorlichting niet alleen voor leerlingen vmbo

MEPPEL – Voor veel leerlingen in het vierde jaar van het vmbo breken spannende tijden aan. Ga er maar aan staan: je examen doen én ‘even’ bepalen waar je je vervolgopleiding wilt gaan volgen.

Lastige vragen: ‘Waar ligt mijn passie en waar ben ik goed in?’, ‘Van welk beroep droom ik?’ ‘Welke opleiding past dan het best bij mij? ‘Goed om te weten dat er de komende maanden meerdere momenten zijn waarop Drenthe College hulp biedt bij die lastige keuzes. Te beginnen op woensdag 28 en donderdag 29 november. Dan organiseert Drenthe College in Meppel twee speciale avonden: de D●Choice. Speciaal omdat er zowel voor leerlingen als voor ouders/verzorgers een voorlichtingsprogramma is.

Op woensdag 28 november draait het om de vakken binnen de branche Zorg & Welzijn en op donderdag 29 november staan de branches Economie & Dienstverlening en Horeca centraal. Vanaf 18.00 tot 21.00 uur wordt aan de Ambachtsweg een kennismaking gehouden waarbij leerlingen niet alleen een korte inleiding krijgen van wat het betekent om op het mbo te gaan studeren; ze krijgen ook de kans om een praktijkles te volgen. Voor de ouders draait het programma vooral om een uitleg van de verschillen tussen vmbo en mbo en informatie over hoe leerlingen binnen Drenthe College worden begeleid.

Interessant keuzemoment voor eindexamen-leerlingen

In eerste instantie richt Drenthe College zich met de D●Choice op eindexamenleerlingen van het vmbo en hun ouders/verzorgers. Zij kunnen zich via de site van Drenthe College aanmelden. Voor wie echt twijfelt is er ruime mogelijkheid om met Loopbaan Oriëntatiebegeleiders/mentoren te spreken. Zij kunnen ook vragen stellen over extra begeleiding, studie en handicap enzovoort. Natuurlijk zijn er ook veel studenten aanwezig; zij kunnen uit eerste hand vertellen hoe het er op Drenthe College aan toe gaat.

Havisten: van harte welkom

De D●Choice richt zich ook op leerlingen die twijfelen of ze op de havo op de goed plek zitten; bijvoorbeeld omdat ze zich meer aangesproken voelen door leren in de praktijk. Zij kunnen een eventuele hbo-ambitie laten verlopen via het mbo. Met een overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 kun je instromen op niveau 4 bij het mbo. Daar behaal je je diploma in een bepaald vak en kunt dan doorstromen naar het hbo. Mooi meegenomen: je neemt een hele lading praktijk-ervaring mee.

Vroege oriëntatie voor derdejaars

Leerlingen die nu in het vmbo zitten hebben nog een jaar te gaan voordat ze hun keuze moeten bepalen. Je nu al oriënteren voor dat keuzemoment is prima. Ook zij zijn samen met ouders/verzorgers welkom op de D●Choice. Aanmelden kan via de site van Drenthe College.

Meer kennismaking nodig?

Dat kan: noteer alvast donderdag 24 januari 2019 in de agenda. Dan opent Drenthe College op vrijwel alle leslocaties in Drenthe haar deuren voor de jaarlijkse Open dag. Van 16.00 uur tot 21.00 uur kun je sfeer proeven in onze gebouwen en je laten informeren door docenten en studenten.

Tiplijn