Eerste Drentse popvoucher voor DJ RemQ

Eerste Drentse popvoucher voor DJ RemQ

NIEUW-AMSTERDAM - Jongeren van 12 tot 27 jaar kunnen sinds 1 oktober een bijdrage van 500 euro aanvragen om zich te ontwikkelen en profileren als popact. Dit is mogelijk dankzij de popvoucher van de provincie Drenthe. De 14-jarige DJ RemQ uit Nieuw-Amsterdam heeft de primeur en kreeg de eerste voucher overhandigd door gedeputeerde Cees Bijl.

RemQ gaat het geld gebruiken voor een Ableton Live cursus, waarmee hij zijn muziekproductie-vaardigheden hoopt te verbeteren. “Ik ben hier heel blij mee, want ik wil nog veel leren als DJ”, zegt Remco Slomp. Dat is precies wat de provincie voor ogen heeft, aldus Cees Bijl: “De popvoucher is door de provincie Drenthe in het leven geroepen om Drents poptalent de mogelijkheid te geven zich verder te ontplooien en meer podiumervaring op te doen.” Dit jaar is er 24.000 euro beschikbaar en in 2019 nog eens 12.000 euro.

Stichting Kunst & Cultuur helpt muzikanten, dansers en andere poptalenten een goede aanvraag te doen. “Jongeren die de popvoucher aanvragen willen zich echt ontwikkelen”, zegt popadviseur Jan Stam van K&C. “Omdat een act alleen gebruik van de regeling kan maken als zij een optreden op een openbaar podium in het vooruitzicht heeft, zien we de resultaten snel terug”.

De regeling is laagdrempelig, voor allerlei disciplines binnen de popcultuur en de eerste aanvragen zijn divers; een singer-songwritersopleiding in Amsterdam volgen, een videoclip maken of een song opnemen in een professionele studio bijvoorbeeld. De popvoucher kan ook worden gebruikt voor het inhuren van een coach of professional, het verbeteren van de performance of het financieren van een EP of fotoshoot. Meer informatie of aanvragen? Neem contact op met K&C of kijk op de website

Sijtze Veldema
Tiplijn