Bomvol programma Hartje winter festival Hoogeveen

Bomvol programma Hartje winter festival Hoogeveen

HOOGEVEEN - Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek/Verhalenwerf, Het Podium en Theater De Tamboer organiseren een nieuwe editie van het sfeervolle Hartje Winter Festival.

Van 8 tot en met 31 december barsten de culturele instellingen uit hun voegen van de vele activiteiten. Van (musical)concerten en familievoorstellingen tot prachtige vertellingen, er is voor ieder wat wils.

Het Hartje Winter Festival wordt afgetrapt met de Schrijfmarathon van Amnesty International op zaterdag 8 december in de Bibliotheek/Verhalenwerf. Iedereen is van harte welkom om brieven te schrijven in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens. Woensdag 12 december nemen de befaamde zangers en zangeressen van Anúna het publiek in De Tamboer met prachtige meerstemmigheid mee in de geschiedenis, mystiek en bezieling van de Keltische volkeren. Thomas Acda komt vrijdag 14 december naar De Tamboer met zijn langverwachte, eigen muzikale cabaretvoorstelling vol verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood.

Zaterdag 15 december staat er van alles op het programma: vanaf 13.00 uur is er een gratis inloop Kerstconcert in De Tamboer. Koren en orkesten uit Hoogeveen en De Wolden verwarmen hart en ziel met de klanken van kerst. Er zijn optredens van onder meer Gospelkoor El Jakim, Muziekvereniging De Woudklank en Popkoor Just Fun. Kinderen kunnen de mouwen opstropen om zich uit te leven in het kerstatelier van Scala of om 13.30 en 16.00 uur een bezoekje brengen aan de Efteling musical De Sprookjessprokkelaar. De 12-jarige Sterre gaat in deze musical op zoek naar verhalen in een vergen sprookjesbibliotheek. In Het Podium neemt Herman Broods Wild Romance bezoekers om 20.30 uur mee in de rock’n’roll. Met grote hits als Saturday Night, Never Be Clever en Rock’n’Roll Junkie laten ze zien dat ze nog steeds meer dan Broodwaardig zijn.

Zondag 16 december spelen de mannen van Erin Go Bragh prachtige Ierse en Schotse muziek tijdens het Bordje Cultuur in de Bibliotheek/Verhalenwerf. Dinsdag 18 december neemt historicus Egbert Brink het publiek van de Bibliotheek/Verhalenwerf mee terug naar Stuifzand, waar meester Cavaljé in de problemen kwam met de plaatselijke bevolking. Gastheer Jan Germs nodigt ouderen woensdag 19 december van harte uit in De Tamboer voor een gezellige middag vol verhalen, muziek, een quiz en lekkere hapjes. Met liedjes van Annemiek Goelema en Drentse gedichten door Jan zelf. ’s Avonds kan jong en oud in De Tamboer genieten van Scala’s Xmas: muziekleerlingen –docenten presenteren een afwisselend concert vol kerstmuziek, van klassiek tot pop. Of beleef een magisch kerstfeest bij De Notenkraker, met virtuoze danspartijen, een schitterend corps de ballet en decor en Tsjaikovski’s fabuleuze muziek, live uitgevoerd door een groot orkest.

Donderdag 20 december wordt er bij De Grote Top 2000 Quiz in de Bibliotheek/Verhalenwerf getest wie de meeste muziekkennis heeft. In De Tamboer presenteren bewoners van AZC de theaterproductie Dromen, geïnspireerd door hun eigen verhalen.

De leden van Scala Musicalgroep Hoogeveen beloven vrijdag 21 december een wervelende avond vol sfeervolle musical- en kerstliedjes. Ze worden hierin bijgestaan door speciale gast en musicalster Linda Wagenmakers en de cast van 3 Musketiers De Musical. Zaterdag 22 december wagen dansers, danseressen en dansgroepen van Hoogeveen en omgeving zich in De Tamboer voor de vierde keer aan het Winter Dance Event. Wie danst de sterren van de hemel en gaat ervandoor met de prijzen? Ondertussen laat gitaarvirtuoos Harry Sacksioni zijn gitaar spreken via zijn meest geliefde filmmuziek in De Tamboer. Hij geeft thema’s uit o.a. The Pink Panther en James Bond een bijzondere ‘Sacksioni aanpak’.

Maandag 24 december duiken bezoekers in de onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin, die verliefd wordt op een knappe mensenprins. Na afloop is het lekker swingen geblazen op het Onderwaterbal en is er een Meet & Greet. ’s Avonds kan er Kerst gevierd worden met familie en vrienden tijdens de Kerstnachtdiensten om 20.00 en 22.30 uur. Vrijdag 28 december zijn er twee voorstellingen in De Tamboer. De liveband en nieuwe cast van Jeans beloven hits van de jaren ’50 tot aan vandaag, stilzitten is onmogelijk. Pianiste Iris Hond vertelt en speelt in een intiem concert op boeiende wijze haar bewogen levensgeschiedenis.

Javier Guzman is zaterdag 29 december in De Tamboer met zijn Oudejaarsconference scherp van tong, filerend, twijfelend en waarachtig. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Zondag 30 december sluit het Hartje Winter Festival met twee voorstellingen in De Tamboer. Om 14.30 uur staan jonge, avontuurlijke bezoekers zomaar oog in oog met dinosaurussen. Ook speelt meesterpianist Wibi Soerjadi een indringend concert met zijn fabelachtige techniek.

Kaarten voor alle activiteiten zijn te reserveren via www.detamboer.nl/hwf , telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

van de baan fotografie.
Tiplijn