GroenLinks wil vlees en vis uit gemeentehuis Assen verbannen

GroenLinks wil vlees en vis uit gemeentehuis Assen verbannen

ASSEN - Als het aan GroenLinks ligt, wordt er geen vlees en vis meer in het gemeentehuis van Assen geserveerd.

Donderdagavond diende GroenLinks zelfs in de gemeenteraad een motie in, om vlees en vis uit het gemeentehuis te verbannen. GroenLinks vindt onder andere namelijk dat de gemeente een belangrijke voorbeeldfunctie heeft bij het verduurzamen en dat Duitsland (in de persoon van Premier Angela Merkel) de keuze voor vegetarisch als de norm al heeft gemaakt voor de Duitse politiek.

De raadsleden van GroenLinks willen dus dat er geen vlees of vis meer in het gemeentehuis van Assen geserveerd gaat worden. En als mensen vlees willen, zij dit speciaal moeten gaan aanvragen. Dit om zo samen duurzaam verder te komen. En mochten mensen tóch vlees aanvragen, moet dit biologisch zijn.

Dus werd er een motie voorbereid. Alleen, veel steun kregen zij niet. In totaal stemden acht raadsleden - 4 GroenLinks, 3 SP en 1 CDA - voor de motie. Een grote meerderheid van de raad ziet niks in het standaard laten serveren van vegetarisch eten.

De motie redde het dus niet. En nadat alle punten van de laatste vergadering behandeld waren, werd er gezamenlijk nog wat gedronken. Met bitterballen natuurlijk.

Tiplijn