Loterijwinnaar Assen&Glimmen overleefde liquidatie

Loterijwinnaar Assen&Glimmen overleefde liquidatie

ASSEN/GLIMMEN - De man die samen met zijn partner miljoenen won in de Postcodeloterij blijkt de voormalige beveiliger van horecatycoon Sjoerd Kooistra. Juan K overleefde in 2002 een aanslag op zijn leven. Zijn partner Grietje van der V is de nicht en de voormalige rechterhand van de inmiddels overleden Kooistra.

Vechtsporter K werd op 25 augustus 2002 in de tuin van zijn huis in de stad Groningen neergeschoten. Een eerste kogel trof hem in de borst, een tweede raakte zijn rug. Hij blijkt achteraf geluk te hebben gehad, een derde kogel schampte alleen zijn gezicht. Als de politie arriveert, kijken ze overigens raar op. K is ondanks de kogels in zijn lijf al eigenhandig in zijn BMW gestapt en zelf naar het ziekenhuis gereden.

Iwan O. en Khadir H. worden voor de moordpoging veroordeeld tot acht jaar cel. Het motief is nooit helemaal opgehelderd. Wel duidelijk was dat Juan K 15.000 euro had geleend aan Iwan O., die het geld gebruikte om hennep te telen. Er ontstond ruzie toen het niet werd terugbetaald.

Iwan O. vertelde na de poging tot moord dat Sjoerd Kooistra zelf achter de liquidatiepoging zat, maar daar is nooit bewijs voor gevonden. Kooistra betaalde na de schietpartij wel 60.000 euro aan O., maar dat geld was volgens de horecatycoon bedoeld om een einde te maken aan het conflict tussen O. en K. Kooistra was zeer begaan met de kinderen van K en Grietje. De zoon van het stel werd vernoemd naar oom Sjoerd.

Bron: Misdaad Media

Juan en Grietje hebben dubbel geluk. Ze zijn net verhuisd. Omdat ze hun oude lot nog hadden én meespeelden op hun nieuwe adres even verderop, won het stel twee keer.

Tiplijn