Keu’s voor Huntington: 24 uur biljarten voor onderzoek naar ziekte

Keu’s voor Huntington: 24 uur biljarten voor onderzoek naar ziekte

TYNAARLO - Op vrijdag 8 maart gaat Team Tynaarlo en omstreken 24 uur biljarten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Huntington.

De ziekte van Huntington is een ziekte wat niet heel bekend is. Team Tynaarlo en omstreken wil daar verandering in brengen: Wij als team Tynaarlo en omstreken willen dat de ziekte wat meer bekendheid krijgt. Het is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft.

Vriend
Eind 2016 werd bij een vriend van ons, Jan Roelof, 44 jaar oud en vader van 2 zoons, de ziekte van Huntington vastgesteld. Helaas is voor deze ziekte nog geen geneesmiddel gevonden. Kansen op een geneesmiddel - binnen 10 jaar - zijn veelbelovend. Daar is veel onderzoek en dus geld voor nodig, laat het team weten.

Sleutelhangers
De actie begon met het verkopen van zelf gehaakte sleutelhangers, hier zijn al meer dan 550 van verkocht. De verkoop is nog in volle gang. Maar zij willen door. Op 8 maart wil het team 24 uur gaan biljarten met de naam 24 uur biljarten voor Huntington.

24 uur biljarten
De deelnemende cafés zijn Café Hingstman in Zeijen, Eetcafé Hoving in Donderen, Café Onder de Linden in Vries, Café Centraal in Tynaarlo, Café Zwanenveld in Norg en Café Langelo in Langelo. Iedereen kan meedoen. Er ligt een inschrijfformulier in elk café. Er kan ingeschreven worden voor een half uur biljarten voor een donatie van tenminste €5,-. De deelnemers met de hoogste caramboles, per biljart, worden uitgenodigd om mee te doen aan de finale. Deze is aansluitend op zaterdag 9 maart van 18:00 uur tot 20:00 uur in café Hingstman in Zeijen.

Meerdere activiteiten
Tevens zullen deze twee dagen bij de verschillende cafés nog meer activiteiten voor dit goede doel georganiseerd gaan worden, zoals klaverjassen, kinderactiviteiten etc. Meer informatie hierover is de komende tijd te vinden op de websites van de cafés en/of het betreffende dorp. Of op de Facebookpagina Tynaarlo en omstreken.

Informatie en doneren
Het geld dat wordt ingezameld zal in zijn geheel naar het onderzoek voor genezing gaan. Zie voor informatie over de ziekte of de stichting campagneteamhuntington.nl. Mensen die onze actie financieel willen steunen kunnen hun gift doneren via deze website.

Tiplijn