RODEN - Vanaf december 2019 worden de bussen van Q-link 4 van Groningen naar Roden elektrisch. Bij de eindhalte Kastelenlaan komen laadpalen en bijbehorende apparatuur om de bussen op te laden.

Om de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluid terug te brengen, heeft het OV-bureau Groningen-Drenthe een aanbesteding voor schone, stille bussen uitgezet. Wethouder Kirsten Ipema: “De elektrische bussen van Qbuzz dragen bij aan onze ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn in Noordenveld.”

Het OV Bureau verwacht dat er meer mensen gebruik gaan maken van de bus, waardoor er op termijn meer bussen worden ingezet in Roden en er dus meer ruimte moet komen bij de eindhalte Kastelenlaan. De huidige eindhalte heeft niet genoeg ruimte voor twee bussen en twee laadpalen, waardoor deze halte moet worden uitgebreid.

Om in ieder geval in december al elektrische bussen in te kunnen zetten, wordt er nu eerst één laadpaal geplaatst bij de eindhalte Kastelenlaan. Binnenkort worden omwonenden uitgenodigd voor een informatieavond waarbij de plannen voor zowel de korte als langere termijn gepresenteerd worden. “Op naar een nog stiller, schoner en comfortabelere openbaar vervoer van en naar Noordenveld”, aldus wethouder Alex Wekema.

Stock
Tiplijn