Handtekeningenactie voor behouden warenmarkt in Smilde

Handtekeningenactie voor behouden warenmarkt in Smilde

SMILDE - 150 handtekeningen is de balans tot nu toe voor het behouden van de warenmarkt bij t Beurtschip in Smilde.

Initiatiefnemer is de 83-jarige Henk Blomsma. Hij zag binnen een paar weken de notenboer en de visboer verdwijnen van de markt.

Volgens de eigenaren van de kramen die er nu nog staan is het geld dat betaald moet worden voor hun plekje teveel van het goede.

Raadslid Charles de Haas van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork heeft al polshoogte genomen en wil dat het marktgeld met 75% word verlaagd.

De markt bij t beurtschip is een vaste plek in Smilde. Al sinds jaar en dag staat de markt op die locatie. De bewoners van t beurtschip, veel ouderen die moeilijk te been zijn, doen hier hun boodschappen omdat zij niet ver de deur uit kunnen.

Blomsma is bang, zo laat hij weten aan RTV-Drenthe, dat het verlaten van de markt van de notenboer en visboer een sneeuwbaleffect zal hebben. De gemeente laat echter in een reactie weten niet bang te zijn dat de markt zal verdwijnen. Volgens hun zijn er genoeg andere marktkramen die een plekje in Smilde willen. Volgens hun zal er de aankomende marktdag, aankomende vrijdag, alweer een andere visboer zijn.

Tiplijn