Afvalinzameling Emmen en Coevorden ook komende dagen vertraagd door brand

Afvalinzameling Emmen en Coevorden ook komende dagen vertraagd door brand

EMMEN/COEVORDEN - Area is in de vroege ochtend van 11 februari getroffen door een brand in een loods op de hoofdlocatie, aan de Columbusstraat in Emmen. Als gevolg hiervan is de afvalinzameling in de gemeenten Emmen en Coevorden sinds 11 februari vertraagd.

Dit betekent dat de komende dagen niet alle containers vóór 16.30 uur geleegd zullen zijn. Het verzoek aan inwoners is om de container op de vaste inzameldag tot 19.00 uur buiten te laten staan als deze nog niet is geleegd. Area tracht elke dag wel alle inzamelroutes te rijden.

De brand woedde in een loods waar veegvoertuigen staan. Een tiental veegvoertuigen en andere machines zijn hierdoor ernstig beschadigd. In aanpalende loodsen, waar de meeste inzamelvoertuigen zijn ondergebracht, is sprake van (ernstige) roetschade. Een flink aantal van deze inzamelvoertuigen moet eerst worden gereindigd alvorens ze ingezet kunnen worden in de inzameldiensten.

Met een kleiner aantal inzamelvoertuigen dan gebruikelijk is Area maandagochtend 11 februari gestart met de inzameling van afval in Emmen en Coevorden.

In Hoogeveen en Oldambt zal geen overlast zijn; deze voertuigen staan op een andere locatie.

Persbureau Meter
Tiplijn