In overleg is besloten dat de kans op een natuurbrand te groot is, en daarmee het risico niet opweegt tegen de grote gevolgen die een natuurbrand kan hebben.
Zie hieronder een lijst van de gemeentes, en kijk of er bij u al een besluit is genomen.
Aa en Hunze
De gemeente Aa en Hunze heeft alle paasvuren verboden. Het vuur word niet uitgesteld maar de gemeente gaat de al opgebouwde bulten opruimen. Ook mensen die nog afval hadden voor de paasbult kunnen hun groenafval gratis naar de gemeente brengen. De millieustraat is extra open dit weekend.
Borger-Odoorn
In de gemeente Borger-Odoorn zijn tot nu toe 4 van de 11 paasbulten afgelast. Het gaat om de bulten in Bronnergerveen, Exloo, Odoorn en Valthe. Over de rest word later een besluit genomen.
Emmen
In de gemeente Emmen zijn op dit moment 5 van de 21 paasbulten in gevaar. Het gaat dan om de bult aan de Beekweg in Schoonebeek, Westersebos in Schoonebeek, Weidewaard/Veenhoekweg in Klazienaveen, 1e Kruisdiep in Nieuw-Weerdinge en Roswinkelderstraat in Roswinkel. Helemaal verboden zijn deze nog niet, maar ze zijn wel een groot risico waar later nog naar gekeken zal worden.
Midden-Drenthe
Hier is alleen de paasbult in Hooghalen tot nu toe afgelast. Dit is op eigen initatief gedaan door de organisatie van de paasbult. Hoe het met de andere locaties zit is nog niet bekend.
Noordenveld
In de gemeente Noordenveld zijn alle locaties bekeken en is men tot het besluit gekomen geen enkele paasbult doorgang te laten geven. Ook hier word de bult opgeruimd door de gemeente en kan men het afval wat bestemt was voor de bulten inleveren bij de gemeente.
Tynaarlo
In de gemeente Tynaarlo zijn alle locaties bekeken en is men tot het besluit gekomen geen enkele paasbult doorgang te laten geven. Ook hier word de bult opgeruimd door de gemeente en kan men het afval wat bestemt was voor de bulten inleveren bij de gemeente.
Staat uw locatie of gemeente er nog niet bij? dan is hier nog geen beslissing over genomen. Dit zal één deze dagen gebeuren.