Vanochtend hebben twee Drentse parlementsleden, Annigje Udinga en Eline Vedder, gezamenlijk de nieuwe naam en de nieuwe stijl onthuld.
Eline Vedder benoemde het belang van betrokken vrijwilligsters om een luisterend oor te kunnen bieden aan vrouwen en meisjes die grensoverschrijdend gedrag of geweld meemaken. Annigje Udinga, moeder van 3 tienerdochters, vertelde hoe belangrijk het is om meisjes te leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Beide dames gaven aan het onderwerp van hulp bij grensoverschrijdend gedrag op de provinciale politieke agenda te zullen houden.
Hannette Webbink, coördinator van Tegen je Wil, vertelde dat de naamswijziging klein is, maar groot in effect. Mensen worden nu direct aangesproken door het woordje ‘je’. Daarmee hoopt Tegen Je Wil dat vrouwen en meisjes, die iets hebben meegemaakt dat grensoverschrijdend was, zich eerder daar-in herkennen. Daarnaast opent de nieuwe naam meer de mogelijkheid voor mannen die grens-overschrijdend gedrag meemaken, om ook te bellen met Tegen Je Wil.
Tegen Je Wil bestaat al bijna 34 jaar en is een begrip geworden voor vrouwen en meisjes uit Drenthe die iets meegemaakt hebben dat tegen hun wil was. Vrijwilligsters draaien de telefoondiensten en bieden een luisterend oor aan iedereen die dit soort nare ervaringen hebben. Een aantal vrijwilligsters heeft zelf geweld meegemaakt en weten dus wat anderen meemaken. Ze krijgen ook een goede training om dit werk te kunnen doen.
De verhalen variëren van een vraag van een meisje hoe ze tegen haar vriendje kan zeggen dat ze nog niet aan seks toe is, tot zeer heftige verhalen van getraumatiseerde vrouwen. Veel vrouwen en meisjes bellen vaker om hun verhaal stukje bij beetje te vertellen, vaak voor het eerst. Dat kan volledig anoniem omdat hun telefoonnummer niet wordt geregistreerd. Ook een naam hoeft niet genoemd te worden.
De nieuwe website is tegenjewil.nl, ook kan er gemaild worden naar