Alles in balans, week van de regulatie bij Yorneo

Alles in balans, week van de regulatie bij Yorneo

DRENTHE - Yorneo helpt wanneer er zorgen zijn over de ontwikkeling of het gedrag van een kind. Ze bieden hulp bij uiteenlopende en complexe opvoed- en opgroeiproblemen en proberen samen met betrokkenen uit de omgeving van het kind de gezinssituatie en de ontwikkeling te verbeteren. In de week van 14 tot en met 17 oktober 2019 staat bij Yorneo regulatie centraal.

Samen met ketenpartners geven ze trainingen en workshops over eten, drinken, plassen, poepen, emotie en gedrag. Dit doen ze voor leerlingen en leerkrachten van basisscholen, pleegouders, gezinshuisouders, medewerkers en professionals in de (jeugd)zorg. Hoe kan een kind balans in zichzelf vinden en hoe kunnen we opvoeders daarbij helpen?

Poep kleien met basisschoolleerlingen
Poep stinkt, maar waarom eigenlijk? Kun je poep meer of minder laten stinken en hoe komt dat dan? Is poep eigenlijk wel echt zo vies? Zou het niet een veel groter probleem zijn als je helemaal niet kon poepen? Op dinsdag 15 oktober 2019 organiseren ze een themamiddag over plassen en poepen voor leerlingen van basisscholen in Drenthe. Meer informatie en aanmelding via de website.

Thema-avond ‘plassen, poepen, eten, drinken en slapen’ voor pleegouders en gezinshuisouders
Maandag 14 oktober 2019 organiseren ze een informatieavond over regulatieproblemen. Waarom gaat het zo vaak mis bij kinderen die niet ‘thuis’ kunnen wonen? Moeten ze nog wennen, valt er nog veel te verwerken of is het gewoon een machtsmiddel? Als pleeg- of gezinshuisouder ben je soms zoekende, zeker als er ook nog boze buien en gedragsproblemen zijn. Tijdens deze thema-avond bespreken ze waarom afwachten meestal niet de beste optie is. Wat is normaal, wat is afwijkend en wat kun je doen? Meer informatie en aanmelding via de website.

Studiedag voor professionals in de (jeugd)zorg
Slaapproblemen, niet willen eten of drinken, niet zindelijk kunnen worden, ontroostbaar zijn of helemaal door het lint gaan. Dit gedrag ziet er op elke leeftijd anders uit en vraagt bij pubers een heel andere benadering dan in de peuterfase. Het is gedrag waar je als hulpverlener dagelijks mee wordt geconfronteerd. Vaak wordt dit gedrag zowel vanuit de medische kant als de gedragsmatige kant benaderd, maar komt alle informatie dan ook samen? Wie maakt het uiteindelijke plan? Donderdag 17 oktober 2019 organiseren ze de studiedag ‘Alles in balans, regulatie van lichaam, emotie en gedrag: biopsychosociaal bekeken. Meer informatie en aanmelding via de website.

Tiplijn