“Er was geen geld voor management en uiteindelijk ben ik dat zelf gaan doen, gewoon voor niks, als hobby. Dat is de grootste fout die ik gemaakt heb, om me daarvoor te laten strikken. Ik luisterde vroeger aan de bar bij Jan Dekker altijd met plezier naar die hilarische verhalen van Harry over de zaken die zogenaamd fout geregeld waren door de managers uit die tijd. Daar konden wij als buitenstaanders wel om lachen. Maar toen ik het ging organiseren was ik snel uitgelachen hoor. Ik kan nu ook heel goed begrijpen wat Jan Venhuizen in die jaren allemaal heeft meegemaakt…â€
Zeg je blues in Nederland, dan zeg je Cuby & the Blizzards. Opgericht in de jaren zestig, met Harry Muskee, Eelco Gelling en Herman Brood als boegbeelden. Vanuit het Drentse bluesdorp Grolloo scoort de groep hits met nummers als Window Of My Eyes en Appleknockers Flophouse. Tot het overlijden van Harry Muskee in 2011 speelt de band met veel succes voor volle zalen. Auteur Koert Broersma, werkzaam bij het in 2011 opgerichte C+B Museum in Grolloo, interviewde voor Somebody Will Know Someday ex-bandleden, collega’s en fans over hun belevenissen met deze legendarische bluesgroep. Dat de blues ook vaak rock ’n roll is, blijkt uit zijn opgetekende gesprekken met onder meer Boudewijn de Groot, Erwin Java, Jan Akkerman, Eelco Gelling, manager Jan Venhuizen en Johan Derksen en Herman Deinum.
Veel van het unieke fotomateriaal in het boek is afkomstig van fotograaf Rudy Leukfeldt en van Eelco Gelling, de sologitarist van de band. Een aanzienlijk deel van deze foto’s was niet eerder gepubliceerd. Jan Douwe Kroeske, onder meer bekend van zijn 2 Meter Sessies, schreef het voorwoord van deze bijzondere bluesbundel.
Het boek verschijnt in een gebonden versie en mag met recht een collectors item genoemd worden.
Koert Broersma (1955) schreef tot dusverre diverse boeken over uiteenlopende onderwerpen. Als vrijwillig onderzoekmedewerker was hij enkele jaren verbonden aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In 1993 zag zijn biografie Buigen onder de storm, over de Amsterdamse journalist Philip Mechanicus het licht. In 2019 verscheen hiervan een herziene en aangevulde druk. In 1997 publiceerden Gerard Rossing en hij de eerste editie van Kamp Westerbork gefilmd, gebaseerd op het onderzoek dat zij naar deze film verrichtten. Van dit boek zal op 19 mei 2021 een volledige herziene editie verschijnen.