Voorwaarden
Groenten: het gerecht moet uit minimaal 100-150 gram groenten bestaan.
Kleurrijk: het gerecht moet kleurrijk, maar boven al erg lekker zijn.
Ingrediënten: gebruik voor je gerecht niet meer dan 10 ingrediënten.
Duurzaam: kun je voor je gerecht bepaalde streekproducten uit de regio gebruiken?
Seizoenen: welke producten horen bij de verschillende seizoenen. Hoe kun je met die keuze je gerecht duurzamer kunnen maken?
Een vakjury, bestaande uit de eigenaren van restaurant ’t Wapen van Ruinen, wethouders Hilda Mulder en Janita Tabak en JOGG-regisseur Leoni Pleiter, beoordeelt de inzendingen. De jury bepaalt welke gerecht heeft meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.
Het winnende recept komt op de kaart te staan van de deelnemende restaurants in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. Ook wint de hele schoolklas of kinderopvanggroep een leuke prijs. Alle winnende gerechten uit de 12 Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.
Tot vrijdag 12 februari kunnen de kinderen hun recept mailen naar