“Ik ben blij met de inzendingen en enthousiaste deelname van basisscholen, kinderopvangorganisaties en kinderen aan de kookwedstrijd. Het is belangrijk dat kinderen weten wat gezonde streekproducten zijn en hoe je daar heerlijke gerechten mee kunt bereiden†aldus wethouder Robert Kleine. Samen met chef kok Rob Pijpstra heeft hij afgelopen donderdag Maud in het zonnetje gezet. Dit gebeurde op het schoolplein van de St Franciscusschool in Weiteveen samen met de klas van Maud.
Prijzen
Het winnende recept “vrolijke risotto†komt op de menukaart van restaurant Parc Sandur. Ook krijgt de
volledige klas van Maud een kookworkshop aangeboden door chef kok Rob Pijpstra. De workshop zal
plaatsvinden in Parc Sandur. Alle overige winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden
uiteindelijk gebundeld in een inspirerend kookboek.
Kindermenu 2.0
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggetes óf een
pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond
daagden basisscholen, kinderopvang én ouders uit om samen met de kinderen mee te doen aan de
kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond
kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.