Kansen voor Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

Kansen voor Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

DRENTHE - Zorgverleners zijn verplicht iedereen elektronisch inzage te geven in zijn of haar medische gegevens.

Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) biedt consumenten de mogelijkheid die informatie te bundelen en te ontsluiten. Welke eisen stelt de inwoner van Drenthe aan een PGO? En wat verwacht de Drent van zijn huisarts of specialist? Zorgbelang Drenthe gaat hierover in gesprek met de inwoners van Drenthe.

“Huisartsen, ziekenhuizen en apotheken zijn sinds 1 juli 2020 verplicht iedereen elektronisch inzage te geven in de eigen medische gegevens. Denk aan afspraken in het ziekenhuis of dossiergegevens van je huisarts”, vertelt Danny Wiekens, projectmedewerker bij Zorgbelang Drenthe. “De gegevens van al die zorgverleners kun je samenvoegen in een Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Als je wilt, kun je extra gegevens toevoegen. Bijvoorbeeld sportactiviteiten, de ontwikkeling van je gewicht of je bloeddruk. Zonder toestemming heeft niemand inzage in het PGO.”

Inmiddels zijn er meerdere partijen die een Persoonlijke GezondheidsOmgeving aanbieden. “Maar hoe maak je als consument een keuze”, vraagt Wiekens zich af. “Wat is voor de inwoner van Drenthe belangrijk bij een PGO? Wat verwacht hij van zijn huisarts of specialist?” Om op deze en andere vragen een antwoord te krijgen, gaat Zorgbelang Drenthe in gesprek met de inwoners van Drenthe. Donderdag 14 oktober wordt een bijeenkomst gehouden in Hooghalen. Voor meer informatie en aanmelding: www.zorgbelang-drenthe.nl/in-gesprek-over-pgo

“De informatie die we tijdens de bijeenkomst ontvangen, helpt ons bij de ontwikkelingen van PGO’s. We willen het gebruiken om de informatievoorziening naar zorgverleners te optimaliseren. Zo weten zij welke verwachtingen er zijn vanuit de inwoners van Drenthe en kunnen zij hier op inspelen.”

Archief
Tiplijn