Wout Poels ook bij Gouden Pijl in Emmen

Wout Poels ook bij Gouden Pijl in Emmen

EMMEN - Voor de Gouden Pijl op zondag 5 augustus waren al vele mooie namen gecontracteerd. Allemaal Nederlandse renners, want die doen het nu eenmaal goed. Deze week kwam daar Wout Poels bij.

Een indrukwekkend breed rennersveld, dat is wat de organisatie van De Pijl zich jaarlijks ten doel stelt. Ook in 2018 wordt die doelstelling behaald. Met renners als Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Niki Terpstra, Bauke Mollema en Ramon Sinkeldam was de startlijst van de heren profs al mooi, maar vandaag is bekend geworden dat Wout Poels ook aan het rijtje is toegevoegd.

Wout kent het parcours, hij is al eerder in Emmen geweest. De renner van Team Sky vertelde in 2015 tijdens De Pijl over zijn rol als superhelper in de overwinning van Chris Froome in de Ronde van Frankrijk. Ook in 2016 leverde hij een belangrijk aandeel in de eindzege van teamgenoot Chris Froome in de Tour. Afgelopen zondag reed Poels voor de derde keer in zijn loopbaan de Champs Elysees op als helper van een Tourwinnaar, ditmaal voor ploeggenoot Geraint Thomas.

De organisatie van de Gouden Pijl acht de kans groot dat Poels in de speciale “overwinningstrui” van team Sky de rondes in het centrum van Emmen rijdt.

Tiplijn