Basketbal derby Noordenveld Jumping 5 – Flying Red: Altijd spannend Istock

Basketbal derby Noordenveld Jumping 5 – Flying Red: Altijd spannend

RODEN - Evenals vorig jaar november was de strijd tussen Peize en Roden weer buitengewoon.

In het eerste kwart wist Flying Red tot 20-21 de Peizenaren bij te houden (20-21). Daarna schoten de Groentjes uit de startblokken met een 10-0 run, de Rodenaren verbijsterd achterlatend.

Nu kampen de Rodenaren al geruime tijd met corona naweeën, waardoor de fitheid meer dan te wensen overlaat. Dat deed niets af  aan de Peizer prestatie. Vooral Bart Tooms had een groot aandeel in de score zowel onder het bord als van afstand waardoor hij wel erg moeilijk te verdedigen was. Het einde van het eerste kwart kwam bij 31-21.

In het tweede kwart dreunde het eerste nog even door, nu met een 14-0 run (45-21) van J-5. Dat schudde de Rode brigade wakker en langzaam aan sprokkelden ze wat punten bij elkaar, waardoor de ruststand nog enigszins dragelijk leek (56-40) en er nog uitzicht was op een beter resultaat.

In het derde kwart vond Flying Red zichzelf weer terug, en kreeg de verdediging wat meer vat op Tooms, die in de tweede helft “slechts” tot 9 punten kwam. Ook kregen de Reds wat meer vertrouwen in het afstandsschot waardoor na het derde kwart de achterstand was teruggebracht tot 17 punten.
Het vierde kwart bracht de ommekeer en in no time was er weer een wedstrijd (83-73).

Vervolgens gebeurde er allerlei vreemde zaken waarbij een U-fout van van Peize, waar een straf van twee vrije worpen en balbezit voor de benadeelde partij opstaat, werd omgezet in een T-fout voor Flying Red. In het daarbij ontstane tumult waren de Reds het spoor weer even bijster (91-83).
Desondanks bracht een laatste krachtinspanning de Roden op 95-92.
Met 96-92 trok Jumping Five ditmaal aan het kortste eind.