Docenten Drenthe College sport en bewegen volgen cursus Baseball5 bij Bedrocks Emmen Bert Springer

Docenten Drenthe College sport en bewegen volgen cursus Baseball5 bij Bedrocks Emmen

EMMEN - Afgelopen vrijdag hebben negen docenten van het Drenthe College sport en bewegen en Drenthe College Sport en Fit in Emmen een cursus Baseball5 gevolgd bij Bedrocks Soft- en Honkbalvereniging.  

Bedrocks lid en door de honkbalbond KNBSB gecertificeerd Baseball5 instructeur Erik Eilering wist zijn kennis van deze straatvariant van het Honk- en Softbal over te dragen aan de enthousiaste docenten. Daarna werd het snelle spel in de praktijk gebracht waarbij het er fanatiek aan toe ging. Robin Brandjes, oud student van het Drenthe College en Baseball5- speler en Honkballer bij Bedrocks deed daarbij nog een aantal inningen mee en deelde na afloop de certificaten uit aan de deelnemers.

Baseball5

Baseball5 is een straatvariant van baseball en softball. Ontwikkeld en veel gespeeld in Cuba. Het wordt daar gezien als de bakermat van honkbal en softbal. Doordat er nauwelijks materialen nodig zijn is het laagdrempelig speelbaar. Je kunt het spelen op elke ondergrond en hebt weinig ruimte nodig. Sportplezier voor jong en oud!

Door het kleine veld en de kleine teams is het spel snel en dynamisch en daardoor heel attractief. Om het zelf te spelen en ook om naar te kijken. Baseball5 is een ideale spelvorm in de wijk en op scholen te spelen. Ook als trainingsvorm in de zaal of op het veld is Baseball5 zeer geschikt. Veel aspecten van honkbal en softbal komen er in terug.

Tiplijn