Honkbalcompetitie Bedrocks Emmen weer van start Bert Springer

Honkbalcompetitie Bedrocks Emmen weer van start

EMMEN - De afgelopen twee seizoenen werden door corona nogal ontregeld maar nu lijkt het erop dat er weer een volledig honkbalseizoen gespeeld kan worden.

Bedrocks Emmen komt dit seizoen met twee herenteams uit in noordelijke competitie.

Naast beide herenteams wordt er dit seizoen competitie gepeeld door een Bedrocks pupillen team (U12). Het aspirantenteam (U15) wordt gevormd met een spelerscombinatie van Bedrocks en Cubs Hardenberg.  Bovendien is er voor het eerst sinds 2018 weer een juniorenteam ingeschreven in combinatie met Cubs Hardenberg.

Vorige week speelden Heren 1 en Heren 2 hun eerste wedstrijd tegen respectievelijk The Blokes uit Veendam en Caribe uit Groningen. In het tweede team speelde junior Paco van Dalen mee en hij maakte zijn eerste honkslag in een herenwedstrijd, wat hem traditie getrouw de geslagen bal opleverde.

Op eerste paasdag stond direct al de onderlinge wedstrijd op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd Bedrocks H1 - Bedrocks H2 mocht Thomas de Vries als pupil van de week de eerste bal gooien en met de mannen op de foto.

Onder een heerlijk lentezonnetje maakten beide teams er onder leiding van umpire Erik Vos een leuke wedstrijd van. H2 startte sterk en nam brutaal de leiding maar dit was van korte duur. De ervaring en de snelheid van H1 gaven de doorslag in deze wedstrijd. Het ruim aanwezige publiek
werd in de loop van de wedstrijd vermaakt met enkele mooie acties van beide zijden w.o. een dubbelspel in de laatste inning.
Na twee uur spelen was de eindstand 17-3 in het voordeel van Bedrocks H1.

Het U15 Bedrocks/Cubs-team wat afgelopen week hun uitwedstrijd in Leek tegen Knights als won, was zaterdag op de Meerdijk met de eindstand 13-1 te sterk voor Blue Devils uit Meppel.

Programma Meerdijk: Zondag 11:00 uur Bedrocks H2 tegen Knights H1 uit Leek, 14:30 uur Bedrocks H1 tegen Caribe H2 uit Groningen.

Tiplijn