Team Kingdom of the Netherlands pitcher Tom de Blok met Team Europe baar de Global Baseball Games

Team Kingdom of the Netherlands pitcher Tom de Blok met Team Europe baar de Global Baseball Games

EMMEN - In januari was Tom de Blok  samen met Mike Groen nog bij Bedrocks in Emmen om een clinic te verzorgen voor de Noordelijke honkbalclubs. Nu gaat hij naar met Team Europe naar Osaka  voor de Global Baseball Games.

Team Kingdom of the Netherlands pitcher Tom de Blok is door hoofdcoach Marco Mazzieri aangewezen als starter voor de eerste wedstrijd in de Global Baseball Games voor team Europe. Zijn tegenstander op de heuvel voor Samurai Japan is de pas 24- jarige Kaima Taira.

Tom de Blok noemde het een eer tegenover de WBSC dat hij de eerste wedstrijd van de Global Games mag starten. “Ik verwacht een fantastisch publiek en een geweldige wedstrijd”, zei hij tegenover de WBSC. Manager Mazzieri voegde er aan toe: “De Blok zal niet veel inningen vol kunnen houden, maar ik verwacht dat hij ons goed in de wedstrijd kan houden. Hij geeft ons een kans om competitief te zijn.”

De Italiaanse Marco Mazzieri zei op de persconferentie na de bekendmaking van de starters dat het een zware wedstrijd gaat worden voor Team Europe. “Als je tegen de nummer 1 van de wereld speelt verwacht je een pittig roster. Kijkend naar Japan zie ik veel goede spelers. Winnaars van Olympisch Goud en veel sterren uit de NPB (Japanse competitie). Het wordt zwaar, maar ik denk dat we competitief kunnen zijn. De spelers zijn klaar om alles te geven.”

Respect van de Samurai
Mazzieri zei dat het “een eer en een voorrecht” is om tegen Japan in Osaka te spelen. “In de opwarmwedstrijd van gisteren hebben we gezien wat we moesten zien. De wedstrijd heeft ons geholpen bij het maken van onze keuzes. Sommige spelers zagen er wat roestig uit, maar van anderen waren we onder de indruk. Sommige Europese spelers hebben al een tijdje geen wedstrijden gespeeld, maar we hebben ook jongens die hebben deelgenomen aan de Winter Leagues. We zullen er klaar voor zijn.”

De Japanse manager Ibata had respect voor Team Europe: “Ze hebben gevaarlijke slagmensen die diep kunnen gaan. Ik heb ook respect voor hun pitchingstaf. We staan tegenover De Blok, die internationaal honkbal kent. Hij heeft meegedaan aan de World Baseball Classic.”

Ibata voegde eraan toe dat zijn team klaar is om te spelen: “Over het algemeen zijn we in goede vorm. We hebben gisteren binnenshuis geoefend en ik heb spelers gezien die bereid zijn Japan op de juiste manier te vertegenwoordigen. Ik heb er vertrouwen in dat we competitief zullen zijn.”

De eerste wedstrijd tussen Team Europe en Samurai Japan is op woensdag 6 maart om 11 uur Nederlandse tijd.

Tiplijn