Voetbaltrainer Niels Maagd dendert onvermoeibaar door

Voetbaltrainer Niels Maagd dendert onvermoeibaar door

BEILEN - Niels Maagd, eigenaar van Footballskills Drenthe, is al ruim 30 jaar voetbaltrainer. Hij is ooit begonnen als 16-jarige bij VV Beilen. Hans Doldersum, zijn grote voorbeeld, heeft hem destijds gevraagd om jeugdtrainer te worden bij VV Beilen.

Niels zegt daarover: “Hans vroeg aan mij om training te komen geven en heeft mij de eerste twee jaar wegwijs gemaakt in het jeugdtrainersschap. Hans gaf mij vertrouwen en het vuur voor het training geven en dat is nooit meer weggegaan.” Na twee jaar jeugdtrainer te zijn geweest bij VV Beilen, maakte Maagd de overstap naar VV Wijster. Daar heeft hij in totaal 10 jaar training gegeven aan de onderbouw in combinatie met het spelen bij Wijster 1. Maagd: “Een mooie tijd!! Veel jeugd die ik toen training heb gegeven, speelt nu bij Wijster 1. Dan is de cirkel toch mooi rond.”

In 2008 is Maagd teruggegaan naar VV Beilen, waar hij Hoofdjeugdopleiding en trainer werd. Ook dit heeft hij 10 jaar lang met enthousiasme én met ongelofelijk veel vrijwilligers gedaan. Vandaag de dag traint Maagd enkele avonden per week jeugdteams van VV Beilen, VV Wijster en SV Pesse. Bij laatstgenoemde ook op de woensdagmiddagen aan de jongste jeugd. Om ook overdag training te kunnen geven, is iets wat hij al op jongere leeftijd van droomde. Verder geeft hij niet alleen voetbalclinics in de regio, bijvoorbeeld in de vakantieperiode bij Landal Puur in Exloo, maar ook in het buitenland. Duitsland mag zich dit jaar ook weer verheugen op enkele bezoeken van Maagd. Dit alles gecombineerd met zijn toffe baan bij Recras in Groningen en zijn verantwoordelijkheden als raadslid bij de Gemeente Midden-Drenthe.

Tussen al deze verantwoordelijkheden door heeft hij in 2013 zijn eigen bedrijf Footballskills Drenthe. FSD organiseert al enkele jaren 10 keer per jaar techniektrainingen op de zondag. De komende editie start binnenkort, hier doen maar liefst 90 kinderen aan mee. En onlangs, na het zien van zoveel voetbaltalent in de regio, heeft Maagd ook een Academy opgericht, in samenwerking sportcentrum Anybody in Beilen. Bij de FSD-Academy gaan kracht-, mentale en techniektraining hand in hand om zo de talenten nog een stapje hoger te brengen in hun skills. Bij zowel de voetbalschool, als de Academy, werkt Maagd samen met veel trainingsprofessionals en zeer talentvolle jonge trainers.

Verder heeft FSD weerbaarheidstrainingen voor (basis)scholen ontwikkeld en zet FSD zich, samen met de partners en sponsoren van FSD, in voor ‘1 tegen eenzaamheid’. Een van de maatschappelijke uitvloeiselen hiervan is de maandelijkse FSD-wandeling op zondag. Ook hierbij ziet hij zich gesteund door geweldige partners als Johan Götz van Combisport/Sport 2000 en Aleida Dries van o.a. Drenthe Promotie Team.

Maagd: “We zijn er niet alleen maar voor voetbalaspecten, hoewel dat wel de hoofdtaak blijft van FSD, maar ook voor andere zaken die in de maatschappij leven. Ik hoop van harte dat ik deze combinatie van mijn eerste liefde voetbal en alle andere belangrijke maatschappelijke doelen nog jaren mag voortzetten”.

Voor informatie over de maatschappelijke projecten, clinics, trainingen en de sponsoren van FSD, kan contact opgenomen worden met Niels Maagd op 06- 24503316. Blijf verder op de hoogte door de website https://footballskillsdrenthe.nl/ en door de socials van FSD te volgen.

Tiplijn