Te koop in Drenthe: bijzonder landhuis met eigen oprijlaan

Te koop in Drenthe: bijzonder landhuis met eigen oprijlaan

GROLLOO - Indrukwekkend: een oprijlaan van maar liefst zeshonderd meter leidt u over uw eigen LANDGOED DE DODSHOORN richting het bijzondere LANDHUIS en het vrijstaande GASTENVERBLIJF.

De hand van de architect is overal te zien op het landgoed, tot in de details is over dit landgoed nagedacht. Het landhuis is van de hand van Cor Kalfsbeek, het interieur is deels ontworpen door Henk Nijenhuis en het landschap door Bleeker & Nauta. In opdracht hebben zij hier een monument voor de toekomst gerealiseerd.

Het landhuis en alle bijbehorende bouwwerken zijn smaakvol eigentijds ontworpen, vanuit de eeuwenoude traditie met traditionele materialen. De inrichting is met een knipoog naar de jaren 1900 - 1920. Kosten noch moeite zijn gespaard voor een warme inrichting. Dit komt terug in gezellige, intieme ruimtes. Er zijn onder andere een heren- en dameskamer, een eetkamer met een handgemaakte kast met glas-in-lood ramen richting de woonkeuken, een woonkamer met een imposante schouw. Stuk voor stuk zijn al deze ruimtes warm en stijlvol ingericht met de beste materialen.

Het landgoed ligt direct aan boswachterij Grolloo, een opengesteld natuurgebied van maar liefst 4.000 hectare bos. Dit bos kent veel ruiter- en menroutes en er is vrij rijden. Het landgoed beschikt over zeer goede faciliteiten voor paardenliefhebbers. Er zijn onder andere 10 paardenboxen, spuitplaatsen, paddocks, longeercirkel en een professionele rijbaan (ca. 25 m x 65 m), alsmede een tuigkamer, een opslag voor rijtuig en een naastgelegen pantry met voorzieningen. Dit neemt niet weg dat ook niet-paardenliefhebbers hier alle mogelijkheden hebben om de voorzieningen voor andere doeleinden te gebruiken. In de fraai aangelegde tuin met waterpartij is zelfs een moderne variant van een traditionele theekoepel.

Als paardenliefhebber kunt u uw passie delen met andere ruiters, er is een zeer royaal vrijstaand gastenhuis met conferentieruimte en groot overdekt terras, dat direct aansluit op de eigen rijbaan. Boven de zaal ligt een appartement, ingedeeld als een volwaardige woning voor 6 personen. Vanzelfsprekend is dit hoogwaardige bijgebouw ook geschikt voor andere doeleinden, desgewenst ook voor commerciële exploitatie.

Het (deels) opengestelde landgoed is bijzonder indrukwekkend met fraaie elementen zoals een entree met poorthuisje, een poort die toegang verschaft tot de binnenplaats, diverse poortgebouwtjes die toegang geven naar de omliggende natuur en natuurlijk alle eerder genoemde faciliteiten. U ervaart hier optimaal comfort, rust en privacy mede door het hekwerk dat het smaakvolle privéterrein uitstekend afscheidt van het openbaar toegankelijke terrein. Wij leiden u graag rond over dit bijzondere landgoed, want het schiet aan woorden tekort om dit bijzondere landgoed als toekomstig monument te omschrijven.

INDELING
Beletage
De imposante voordeur verschaft u toegang tot de vestibule, deze wordt afgescheiden van de hal door een prachtige stolpdeur met glas-in-lood. De ruime en lichte ontvangsthal beschikt over een garderobe met toilet en het bijzondere trappenhuis. Het trappenhuis bestaat uit een eiken bordestrap, naast het trappenhuis is er ook een lift aanwezig.

De hal biedt u toegang tot de dameskamer, afgescheiden van de hal middels en-suite deuren. De dameskamer heeft openslaande deuren en een Frans balkon. Vanuit de hal toegang naar de eetkamer, die is voorzien van openslaande deuren naar het terras. In de eetkamer staat een bijzondere vaste kast. Deze vaste kast is omlijst met glas-in-lood ramen, zo heeft u vanuit de eetkamer zicht op de keuken en vice versa.

Via de eetkamer komt u uit in de sfeervolle woonkamer. De woonkamer is voorzien van een stijlvolle schouw, openslaande wand naar terras en en-suite deuren naar de herenkamer. De herenkamer is net als de dameskamer voorzien van een Frans balkon en vaste kasten.

Via een tussenhal is er vanuit de woonkamer toegang naar de master suite en naar de woonkeuken. De master suite is voorzien van een balkon met uitzicht over boswachterij Grolloo en een grote inloopkast met vaste kastenwanden. Vanuit de inloopkast is er toegang tot een separaat toilet en de badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche met stortdouche en twee luxe wasmeubels.

Vanuit de tussenhal terug naar de woonkeuken; de handgemaakte keuken is voorzien van Miele inbouwapparatuur (2009), o.a. stoomoven, combimagnetron, 5-pits inductie, vaatwasser, koelkast en vrieskist. De woonkeuken beschikt over een serre met deur naar een ruim balkon, vanwaar een fraai uitzicht over de binnenplaats en boswachterij Grolloo. De woonkeuken komt weer uit in centrale hal. Aansluitend is er nog een kantoorruimte met aparte secretaressekamer. In het kantoor is een trap gerealiseerd naar de rijtuigkamer op de begane grond.

Zie: www.funda.nl/koop/grolloo/huis-49027264-schoonloerstraat-62

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn