Bestuurder raakt rijbewijs en auto kwijt en gaat rijden ondanks rijverbod

Bestuurder raakt rijbewijs en auto kwijt en gaat rijden ondanks rijverbod

MEPPEL - Een automobilist uit Meppel beleefde afgelopen nacht een op zijn zachts gezegt niet zo'n prettige nacht.

Agenten zagen de man rijden even na middernacht op de Leonard Springerlaan. De bestuurder viel op omdat hij 110 km/h gecorrigeerd reed waar 60 km/h is toegestaan.

De agenten hielden de 48-jarige man staande en deelden hem mee dat hij zijn rijbewijs kwijt was op basis van zijn gereden snelheid.

Toen de agenten met de bestuurder aan de praat raakten kregen zij de indruk dat hij onder invloed was. Hij stamelde, was onvast ter been en rook naar alcohol. De blaastest werd afgenomen en deze gaf een G/F aan. Hij werd daarop overgebracht naar bureau Meppel alwaar hij 590 ugl blies. Na een verhoor kreeg hij een rijverbod uitgereikt.

De agenten maakten hem duidelijk dat hij niet meer mocht rijden en dat hij zich dan schuldig zou maken aan een misdrijf. Hij zij dit te begrijpen en een taxi te gaan bellen met zijn eigen telefoon en dat zijn auto de volgende dag opgehaald zou worden.

Toen de agenten even later weer op pad waren zagen zij de man toch weer rijden. De agenten deden meerdere metingen op de auto die uit kwamen boven de 150 km/h waar 80 is toegestaan.

De agenten hebben de man met optische signalen stil weten te zetten waarna hij is aangehouden voor artikel 9, rijden met een ingenomen rijbewijs, waarna hij is overgebracht naar een politiebureau. Zijn voertuig is ook in beslag genomen en afgesleept door een berger.

Op het bureau kon de man opnieuw blazen omdat hij weer achter het stuur was gaan zitten. Dit keer blies de man 455 ugl.

De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor de volgende feiten:
- PV snelheid + invordering Meppel
- PV artikel 8 (rijden onder invloed) Meppel
- PV artikel 9 (rijden met inbeslag genomen rijbewijs) aanhouding Staphorst, inbeslagname auto
- PV artikel 8 (rijden onder invloed) Staphorst
- PV rijden tijdens rijverbod

Tiplijn