Ongeveer 175 dode en ernstig gewonde duiven gedumpt op akker Politie

Ongeveer 175 dode en ernstig gewonde duiven gedumpt op akker

GIETEN - De politie doet onderzoek naar twee dumpingen van dode en ernstig gewonde duiven op een akker in Gieten.

Tussen zaterdag 05 maart en zondag 06 maart omstreeks 07.30 uur zijn er op een akker gelegen aan de Winterdijk te Gieten ongeveer 75 duiven gedumpt.
De meeste duiven waren al dood. De levende duiven waren sterk vermagerd en zaten onder de ontlasting.

op zondag 13 maart omstreeks 09.00 uur
zijn er op een akker gelegen aan de Veenhoverdijk te Gieten +/- 100 duiven gedumpt. De verwachting is dat deze duiven het niet gaan overleven.

Alle levende duiven waren zo ernstig verzwakt dat zij niet meer wegvlogen en zo opgepakt konden worden. Ze waren niet geringd of voorzien van een ander herleidbaar merkteken.

Door een getuige is gezien dat twee mannen in een donker blauwe bestelauto zijn gezien. Dit voertuig stopte aan de Veenhoverdijk waarna de inzittenden uitstapten en papieren voerzakken vol duiven leeg begonnen te gooien op het akker.

De politie komt graag in contact met mensen die het voertuig en mogelijk het kenteken hebben gezien op genoemde dagen op genoemde locatie. Mensen die de combinatie van het voertuig de twee mannen en de duiven herkennen, of mensen die weten dat iemand wel duiven had en ineens niet meer heeft en een donker blauwe bestelauto in het gebruik heeft.

Voor informatie en tips over deze zaak kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 en kunt u zaaknummer 2022065817 noemen.

Tiplijn