Meerdere voertuigen rijden door plaats delict vanwege overleden persoon Politie

Meerdere voertuigen rijden door plaats delict vanwege overleden persoon

STIELTJESKANAAL - Een wijkagent van de regio Coevorden doet haar verhaal op haar social media kanaal vanwege een nogal opmerkelijk incident vanmorgen.

Zij en haar collega's werden vanmorgen opgeroepen voor de melding van een persoon te water in Stieltjeskanaal. Ter plaatse bleek de persoon helaas overleden te zijn.

Omdat er bij zo'n incident altijd een onderzoek word gedaan naar hoe de persoon om het leven is gekomen is er ter plaatse een plaats delict gemaakt en was de doorgaande weg afgesloten.

Pylonnen op de weg met daarboven een lint "Niet betreden Politie", zou genoeg moeten zijn om te laten zien dat de weg afgesloten is.

Tot verbazing van de agenten komen er evenzogoed voertuigen langs het plaats delict. Eerst een vrachtwagen waarvan de bestuurder vindt "dat hij er langs moet omdat hij verderop moet lossen". Na aanspreken gaat deze keurig terug, al zou het niet nodig moeten zijn.

Daarna een personenauto met meerdere inzittenden. Heel langzaam rijdend en met zijn allen zoekend kijkend in de richting van het PD. Gelukkig heeft de brandweer schermen geplaatst en valt er niets meer te zien, maar alleen al het idee dat men bewust door de afzetting heen is gereden, als ramptoerist langs komt rijden, het onderzoek verstoort en de veiligheid van de agenten in gevaar brengt maakt zoveel emotie bij de betreffende agente los dat ze bijna door het lint gaat.

Mensen, ziet u een lintje hangen, ga er dan maar van uit dat het nodig is. En ja, u moet misschien even omrijden, maar begrijp dat er in veel gevallen sprake is van persoonlijk leed of een gevaarlijke situatie.

Tiplijn