Politie pakt 7 bestuurders met alcohol of drugs in het verkeer in Drenthe afgelopen nacht

Politie pakt 7 bestuurders met alcohol of drugs in het verkeer in Drenthe afgelopen nacht

DRENTHE - In de avond en nacht van 6 op 7 mei werden in de provincie Drenthe meerdere personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Emmen

In Emmen werd een bromfiets bestuurder gecontroleerd die teveel gedronken had. Hij blies 320 Ugl. Ook een slingerende automobilist werd door de politie staande gehouden.

Deze automobilist testte positief op het gebruik van alcohol en drugs. Van hem is een bloedproef afgenomen waarvan het resultaat later bekend zal worden.

Eelde

In Eelde kwamen agenten een beginnend bestuurder tegen. Bij controle bleek deze persoon 185 Ugl te blazen, waarbij 88 Uhl het maximum is bij een beginnend rijbewijs.

De bestuurder krijgt een proces verbaal en zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Meppel

De bestuurder van een auto in Meppel heeft een groter probleem. Hij kreeg een stopteken van de politie en bij het vragen van een rijbewijs bleek dat deze al was ingenomen vanwege het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

De agenten deden ook deze keer een alcohol en drugstest en ook deze keer waren deze positief.

Zuidwolde

In Zuidwolde vond een verkeersongeval plaats. Na het ongeval gingen twee inzittenden van een personenauto er te voet vandoor. Na onderzoek trof de politie twee personen aan in de buurt waarvan 1 als bestuurder kon worden aangemerkt. Ook deze bestuurder testte positief op alcohol en drugs.

Assen

Ook in Assen nam de politie twee testen af vanwege het mogelijk rijden onder invloed. Deze testen bleken positief te zijn.

Van één van de bestuurders was het rijbewijs al ongeldig verklaard. De strafmaat zal worden bepaald door de officier van justitie.

Tiplijn