Omgeving van Zeegse en Schipborg geteisterd door branden (3x video) Persbureau Meter

Omgeving van Zeegse en Schipborg geteisterd door branden (3x video)

ZEEGSE/SCHIPBORG - De omgeving van Zeegse en Schipborg is vanmorgen vroeg flink opgeschrikt door een aantal branden.

De brandweer van Zuidlaren kreeg de melding van de eerste brand tegen 04:50 uur op Camping de Vledders in Schipborg. Hier bleek bij aankomst een vouwwagen in brand te staan.

Toen zij aan het blussen waren bleek even verderop ook nog een blokhut in brand te staan. Hierop schaalde de meldkamer op naar middelbrand zodat er meerdere wagens ter plaatse konden komen.

 

Even voor 06:30 konden de brandweerkorpsen van Zuidlaren, Annen, Eelde en Vries uitrukken voor een natuurbrand aan de Zeegsersteeg in Zeegse.

Toen zij hier ter plaatse kwamen bleken er twee brandhaarden te zijn op enkele tientallen meters afstand van elkaar. Deze waren snel onder controle.

 

Terwijl de brandweer de natuurbrand nog aan het blussen was kregen zij de melding van een brand aan de Veentjesweg. Hierop werden extra wagens van de posten Annen en Gieten ter plaatse gevraagd.

Bij aankomst van de brandweer stond hier een chalet in brand. De brandweer had ook deze brand snel onder controle, maar het chalet raakte ernstig beschadigd.

 

Tussendoor kreeg de brandweer ook nog een melding van een brand bij een restaurant aan de Zeegsersteeg. Hier bleek een parasol in brand te staan tegen een deur.

De brand was snel ontdekt en dus ook snel geblust waardoor erger kon worden voorkomen.

 

De politie heeft alle branden als plaats delict afgezet en doet vandaag onderzoek. Ook vragen zij getuigen zich te melden. Ook vragen zij buurtbewoners camerabeelden na te kijken of zij iets verdachts zien.

 

 

 

Tiplijn