Vijf ongevallen en meerdere gewonden zorgen voor afsluiting deel A28 (video) RWS

Vijf ongevallen en meerdere gewonden zorgen voor afsluiting deel A28 (video)

MEPPEL - Een chaos op de A28 vanmiddag aan het eind van de middag door meerdere ongevallen.

Tussen De Wijk en de Lichtmis gebeurden in korte tijd vijf ongevallen. Het is niet bekend hoeveel gewonden er zijn gevallen.

Het eerste ongeval gebeurde tegen 15:15 ter hoogte van Meppel. Hier botste een camper achterop een vrachtwagen. De brandweer moest ter plaatse komen om de inzittenden van de camper uit het voertuig te halen. Vanwege de hulpverlening was de A28 een lange tijd dicht. Tegen 17:15 liet rijkswaterstaat weten de snelweg weer open te gooien voor het verkeer.

Vervolgens gebeurde er in de file nog een tweede en derde ongeval. Hoeveel voertuigen hierbij betrokken waren en of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.

Even verderop, bij knooppunt Lankhorst in de richting van Zwolle was het ook raak. Hier botsten meerdere voertuigen op elkaar en ontstonden twee ongevallen waarbij minstens vier voertuigen betrokken waren. De politie sloot aan allebij de kanten enkele rijstroken af vanwege de afhendeling van de ongevallen. Er raakte minstens één persoon gewond.

Verkeer dat bij Groningen de A28 op wilde rijden kreeg het advies om de A7 en de A32 te nemen. Bestuurders die dit niet deden kwamen eerst in langzaamrijdend verkeer te staan tussen Beilen en Hoogeveen vanwege werkzaamheden die daar al weken plaats vinden, en daarna kwamen zij voor de verrassing te staan van de afsluiting van de A28.

Tiplijn