Bliksem slaat in bij woningen en meldingen van stormschade na onrustige nacht (video) Persbureau Meter

Bliksem slaat in bij woningen en meldingen van stormschade na onrustige nacht (video)

DRENTHE - Tijdens een stevige onweersbui vannacht is op meerdere plekken de bliksem ingeslagen.

Ook minimaal twee woningen liepen schade op. Daken in Smilde en Meppel liepen veel schade op door de inslag van de bliksem.

Smilde
De brandweer van Smilde kreeg tegen 01:20 de melding van een nacontrole aan de Prins Hendrikstraat. Ter plaatse bleek de bliksem te zijn ingeslagen in het dak. Ook waren enkele dakpannen naar beneden gekomen. Er was geen spraken van brand, maar voor de zekerheid kwam de hoogwerker van Assen met spoed ter plaatse om in het dak te kijken op mogelijke brandresten. Dit was niet het geval waarna het gat dicht gemaakt kon worden. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met de afhandeling van de schade.

Meppel
Ongeveer een uur later kreeg ook de brandweer van Meppel de melding van een inslag in een woning. Ook hier was de bliksem ingeslagen in het dak. De inslag zorgde hier ook voor een gat, die de brandweer heeft gedicht met een dekzijl. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met de afhandeling van de schade.

stormschade
Behalve meldingen van inslagen door onweer kreeg de brandweer van Schoonoord ook nog een melding van een stormschade op de N376 ter hoogte van De Kiel. Wat hier precies aan de hand is geweest is bij ons niet bekend.

Tegen 03:30 was het weer rustig in onze provincie en trokken de onweersbuien Duitsland in.

Tiplijn