Meer zeggenschap voor verpleegkundigen en verzorgenden Treant Treant

Meer zeggenschap voor verpleegkundigen en verzorgenden Treant

EMMEN - De verpleegkundigen en verzorgenden van Treant zijn sinds kort vertegenwoordigd in een stafbestuur. Dit verpleegkundige en verzorgende stafbestuur (VVSB) zit vroegtijdig aan tafel en praat mee over al het Treant-beleid dat de zorg en het verpleegkundig-vak raakt.

Zo neemt het VVSB deel aan het periodiek overleg met de beleidsraden van Treant. Een overleg met onder meer de raad van bestuur, het medisch stafbestuur en de medisch managers van de ouderenzorg. Hier worden belangrijke Treant-besluiten voorbereid.

De beste zorg
Verpleegkundigen en verzorgenden nemen bij Treant steeds meer de verantwoordelijkheid voor het continu verbeteren van de zorg. Binnen de ziekenhuis- en ouderenzorg lopen er verschillende projecten die hen daarbij ondersteunen. De projecten richten zich onder meer op het doen van onderzoek, op zeggenschap en op het delen van kennis binnen de organisatie. De vertegenwoordiging in een stafbestuur past bij de rol die verpleegkundigen en verzorgenden hebben bij Treant.

Van adviesraad naar stafbestuur
Eerder waren de verpleegkundigen en verzorgenden vertegenwoordigd in een adviesraad, die uiteraard ook werd betrokken, maar dan in een later stadium van processen. De invloed van de verpleegkundigen en verzorgenden is met de overgang naar een stafbestuur dan ook aanzienlijk toegenomen.

‘We willen verpleegkundigen en verzorgenden in staat stellen daadwerkelijk de beste zorg te leveren. Zeggenschap is daarvoor van groot belang’, stelt Paula Nelissen, voorzitter van de raad van bestuur van Treant. ‘De groei van VVAR naar VVSB ondersteun ik dan ook van harte.’

‘Als verpleegkundigen en verzorgenden worden we nu vóóraf betrokken bij Treant-beleid dat de zorg of ons vak raakt. Zo worden onze ervaring en de signalen uit de zorgpraktijk daadwerkelijk meegenomen in de besluitvorming. We zijn een gelijkwaardige gesprekspartner’, besluit Anja Benjamins, verpleegkundige en voorzitter van het VVSB.

Tiplijn