Waar moet je zijn als je geld voor je bedrijf nodig hebt? Rien Janssen

Waar moet je zijn als je geld voor je bedrijf nodig hebt?

DRENTHE - Ondernemen betekent risico’s nemen, maar ook vooral dat je moet weten waar je geld vandaan kunt halen om je plannen te realiseren. Het is niet altijd gemakkelijk om te weten welke opties je kunt benutten voor welke plannen. Wil je bijvoorbeeld investeren in een nieuw bedrijfspand, dan moet je andere wegen bewandelen dan wanneer je een overbruggingskrediet nodig hebt om de opstaande posten mee te betalen. Om je een eindje op weg te helpen, zullen we in dit artikel een aantal mogelijkheden met je doornemen. Zo weet je gelijk welke mogelijkheden je kunt aangrijpen wanneer je je plannen wilt realiseren.

Je hebt geld nodig om je schulden op korte termijn te betalen

Ieder begin is moeilijk en dat geldt zeker voor situaties waarin je net een eigen bedrijf bent begonnen. Je moet soms hoge kosten maken op een moment waarop je nog niet veel inkomsten hebt gegenereerd. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je met de handrem op je bedrijf moet werken. Herken je dit, dan is het interessant om eens te kijken of dit opgelost kan worden wanneer je zakelijk krediet aanvraagt. Dit is een lening die je op heel korte termijn kunt aanvragen en die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je voorraad aan te leggen, zodat je je klant meteen goed van dienst kan zijn. Je kunt het ook gebruiken om facturen te betalen, zodat je voorkomt dat je te maken krijgt met (hoge) incassokosten. Juist aan het begin van je carrière is het goed om te zorgen dat je een goede naam opbouwt en niet bekend komt te staan als iemand die diens facturen ooit op tijd betaalt. Dat wil je echt niet.

Je hebt geld nodig om je nieuwe bedrijfspand te bekostigen

De kans is groot dat je een werkplek nodig hebt voor je nieuwe bedrijf. Dit kan een kantoor zijn, maar ook een loods waar je je productie kunt laten plaatsvinden behoort tot de mogelijkheden. Om dit te financieren kun je een zakelijke financiering aanvragen. Je kunt dit geld gebruiken om het bedrijfspand zelf mee te betalen, maar je kunt het ook inzetten om bijvoorbeeld te investeren in je bedrijfsmiddelen. Denk hierbij aan machines, voertuigen of de inventaris van je pand. Wil je graag besparen op je vaste lasten? Dan kun je je financiering ook inzetten voor de verduurzaming van je bedrijf. Zakelijke financiering aanvragen, is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is naar de site van je bank te gaan en daar de gevraagde documenten uploaden. Een specialist zal je aanvraag bekijken, heb je minder dan 250.000 euro nodig, dan weet je al binnen vijftien minuten of de geldverstrekker je een aanbod doet of niet. Je weet dus heel snel waar je aan toe bent.

Je wilt je bedrijf uitbreiden door te investeren in vastgoed

Je kunt je bedrijf ook uitbreiden door te investeren in vastgoed. Dit kun je doen met behulp van zakelijke financiering, maar je kunt ook een zakelijke hypotheek afsluiten. Je kunt hiervoor terecht bij je bank. Hier gaat een adviseur samen met jou kijken naar wat je plannen zijn, hoeveel je nodig hebt en hoeveel je op basis van de cijfers en prognose van je bedrijf kunt lenen. Uiteindelijk krijg je dan een bod gepresenteerd en accepteer je dit, dan kun je je geld al op heel korte termijn op je rekening verwachten. Hou er altijd rekening mee dat geld lenen, geld kost, dus zorg dat je goed weet waar je aan begint. Om die reden is het ook altijd verstandig om bij meerdere financiers te informeren wat ze je precies te bieden hebben.

Tiplijn