Zaterdag is 26 editie voor Omloop van Grolloo

Zaterdag is 26 editie voor Omloop van Grolloo

GROLLOO - Op 7 juli wordt voor de 26e keer de Berenkuil Omloop van Grolloo georganiseerd, als onderdeel van het Loopcircuit Noord Nederland 2018.

Zo is er een wedstrijdloop over 10 kilometer, een trimloop over 6,4 en 10 kilometer en jeugdlopen met competitie om individueel kampioenschap van de gemeente Aa en Hunze.

Kenmerken van de Omloop Grolloo zijn het fraaie parcours, goede verzorging en deelname voor en door iedereen. Vele toeschouwers en muziek zorgen voor sfeer en gezelligheid langs de route.

Parcours
De route van 6,4 en 10 km gaat door de prachtige omgeving van Grolloo. Na een éénmalige overstap naar een parcours door het dorp en van twee rondjes, gaan ze terug naar het “oude” parcours van 2015 en eerder. Daarmee houdt de organisatie rekening met de wensen van de lopers.

Het parcours is grotendeels verhard en gaat zowel door het dorp, als ook langs de akkers, weilanden en boswallen rond Grolloo. De lopers van de 10 km lopen ook een deel door het bos. De afstanden zijn exact opgemeten en elke kilometer is onderweg duidelijk aangegeven. Start en finish is op het plaatselijke sportterrein bij “Het Markehuis”, De Pol 4 in Grolloo.

facebook/Omloop Grolloo
Tiplijn