Michel van Oostrum volgt Jurjan Mannes op als hoofd scouting

Michel van Oostrum volgt Jurjan Mannes op als hoofd scouting

EMMEN - Michel van Oostrum is met onmiddellijke ingang de nieuwe hoofd scouting van FC Emmen. Hij volgt daarmee Jurjan Mannes op, die technisch manager wordt bij Heracles Almelo.

Mannes was tussen 2014 en 2017 actief als speler van onze club, hij speelde in totaal 79 wedstrijden. Begin 2022 keerde hij terug bij de club, als hoofd scouting.

Van Oostrum speelde tussen 1990 en 2002 verdeeld over verschillende periodes in totaal 339 wedstrijden voor FC Emmen en scoorde daarin 196 keer. Daarmee is hij de speler met de meeste wedstrijden én meeste doelpunten voor de club. Eind februari werd voor de hoofdingang van stadion De Oude Meerdijk een eretegel gelegd voor de spits.

Technisch manager Nico Haak: “We willen mensen met het DNA van de club op cruciale posities in de organisatie. Michel heeft een goede kijk op voetbal en mag als hoofd scouting de leiding nemen over het scoutingsteam. De doelstelling is om in de komende seizoenen aantrekkelijke spelers naar De Oude Meerdijk te halen.”

Michel van Oostrum: “Ik ben erg blij dat ik bij FC Emmen aan de slag kan als hoofd scouting, een functie die goed bij me past. Als voetballiefhebber hou ik ervan om wedstrijden te kijken en spelers te beoordelen. Dat is een belangrijke vereiste bij deze functie. Bovendien gaat deze club me nauw aan het hart, dit is de club waar ik thuishoor.”

Tiplijn